AcasăOldCutremurul din Nepal. Noi informatii de la MAE despre cei 30 de...

Cutremurul din Nepal. Noi informatii de la MAE despre cei 30 de romani din acest stat

Reprezentantii Ministerului de Externe continua sa se preocupe de situatia romanilor aflati pe teritoriul statului asiatic afectat de cutremurul devastator de sambata.

Conform celor mai recente informatii, date publicitatii luni in jurul pranzului, in Nepal se afla 30 de romani, cifrei cunoscute duminica seara adaugandu-i-se doua persoane. MAE anunta ca „in dimineata zilei de 27 aprilie 2015 au mai fost identificati si contactati direct sau prin intermediul familiilor, inca 2 cetateni romani care de asemenea se afla in afara oricarui pericol”.

Mai mult, o alta veste de natura sa ii linisteasca pe cei care au rude ori cunoscuti in aceasta tara, conform datelor pe care le detin oficialii MAE, prin intermediul ambasadei Romaniei in capitala Indiei, New Dehli, precum si al consulatului Romaniei din Nepal, pana la acest moment „misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime”.

Cutremurul de sambata, de 7.8 grade pe scara Richter, a fost urmat de zeci de replici, unele puternice, spre groaza locuitorilor.  Seismul, cel mai puternic produs in regiune in ultimele opt decenii, a curmat vietile a peste 3.600 de nepalezi, ranind peste 6.000.

[youtube]1lAQ0Wf8Acg[/youtube]

sursa foto: facebook.com/mae.romania

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger