AcasăOldDecizie definitiva: Liviu Dragnea, doi ani cu suspendare

Decizie definitiva: Liviu Dragnea, doi ani cu suspendare

Seful PSD a aflat, in urma cu doar cateva minute, decizia Curtii Supreme: doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul „Referendumul”.

Inalte Curte de Casatie si Justitie a dispus – ca masura definiva- condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare in cazul lui Dragnea. Mai mult, completul de cinci judecatori de la Curtea Suprema a dispus, vineri, un termen de incercare de patru ani in cazul lui politicianului aflat in fruntea PSD-ului.

Trebuie spus ca este vorba despre o majorare a pedepsei- chiar daca este tot una cu suspendare – fata de cea dispusa in prima instanta in cazul lui Dragnea. Va reamintim faptul ca, in iunie anul trecut, actualul presedinte al Partidului Social Democrat primise un an cu suspendare in acest dosar, deschis ca urmare a ceea ce procurorii DNA au considerat a fi nereguli in privinta referendumului din 2012, in privinta demiterii presedintelui de la vremea respectiva, Traian Basescu. Intre timp, hotararea Instantei Supreme a foat atacata cu apel, de ambele parti, mai exact atat de catre procurori, cat si de catre Liviu Dragnea, in aceasta dupa-amiaza fiind pronuntata decizia definitiva.

Va reamintim ca, in timp ce procurorii au cerut pedeapsa cu executare pentru Dragnea, acesta din urma a declarat, in urma cu doua saptamani, la ultimul termen al judecarii dosarului, ca nu ia in calcul o astfel de varianta si ca spera la o achitare, pentru ca se considera nevinovat.

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger