AcasăOldDIICOT a destructurat un grup specializat in traficul de migranti

DIICOT a destructurat un grup specializat in traficul de migranti

Procurorii Directiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.), filiala Timisoara, au destructurat, in cadrul unei actiuni la care au participat si  politistii de frontiera din cadrul Serviciului Combaterea Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.T.F.P Timisoara, un grup specializat in traficul de migranti.


Procurorii DIICOT, alaturi de politistii de frontiera au prins in flagrant, duminica, unul dintre membrii gruparii, in timp ce incerca sa scoata din tara, in mod ilegal, patru persoane, originare din Camerun, Pakistan si Congo, in timp ce alti patru migranti asteptau, in Timosara, sa fie preluati si trecuti, fraudulos, dincolo de frontiera Romaniei. „In urma actiunilor intreprinse in judetele Timis, Alba si municipiul Bucuresti, in cursul zilei de 31.08.2014 si in aceasta dimineata (luni-n.r.), au fost retinute 22 de persoane din Pakistan, Romania, Camerun, Congo si Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt suspectate a fi membri ai grupului infracțional organizat specializat in trafic de migranti„, precizeaza DIICOT.

Din gruparea in cauza fac parte, mentioneaza reprezentantii Directiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.), filiala Timisoara, atat romani, cat si pakistanezi si camerunezi. Suspectii au fost prinsi dupa cinci luni de monitorizare, timp in care procurorii Directiei au strans probe in acest dosar. Din cercetari a reiesit ca gruparea s-ar fi ocupat cu racolarea, adapostirea, indrumarea, calauzirea, dar si transportul mai multor cetateni straini, activitatile avand drept scop trecerea frauduloasa din Romania catre alte tari din spatiul comunitar, activitati pentru care ar fi primit de la migranti sume intre circa 1400 si 1600 de euro/persoana.

Conform probatoriului intocmit in cauza rezulta, se precizeaza in comunicatul DIICOT Timisoara, ca „membrii gruparii se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigrantilor din Timisoara, Giurgiu si Bucuresti, pe care apoi intentionau sa-i transporte pana la frontiera romano-ungara. Scopul membrilor retelei era sa ii treaca frontiera fie ascunsi in mijloace de transport, fie mergand pe jos, pe fasia verde, urmand sa ii preia apoi din Ungaria, destinatia finala fiind tari din Spatiul Schengen”.

Gruparea, organizata pe raza Capitalei, dar si a judetelor Timis si Alba, era coordonata, precizeaza sursa citata, de suspectii de orgine pachistaneza stabiliti in Bucuresti, care se ocupau de recrutarea si cazarea migrantilor, in timp ce sarcinile in legatura cu transportul acestora din urma le reveneau suspectilor de origine romana.

Sursa foto: realitatea.net

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger