AcasăOldDNA cere un nou aviz in cazul deputatului Marko Attila

DNA cere un nou aviz in cazul deputatului Marko Attila

Deputatul Marko Attila a aflat, joi, ca pe numele sau a fost formulata o noua solicitare, din directia DNA, catre Camera Deputatilor, in vederea incuviintarii retinerii si arestarii preventive a reprezentantului UDMR.

Noua solicitare este facuta in dosarul despagubirilor acordate de ANRP, in care prejudiciul adus bugetului, prin supraevaluare aunor bunuri imobile, se ridica, spun procurorii, la circa 75 de milioane de euro. Deputatul – aflat momentan in Ungaria, lucru confirmat de catre avocatul sau, in direct, intr-o interventie telefonica, la Digi 24 – este suspectat de trei fapte de „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, dupa cum a anuntat DNA.

Totodata, reprezentatii Directiei Nationale Anticoruptie mentioneaza, intr-un comunicat, faptul ca procurorul-sef Laura Kovesi a trimis deja procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul cauzei, Tiberiu Nitu urmand sa il trimita Ministerului Justitiei, pentru a fi sesizata Camera, avand in vedere ca Marko Attila e deputat, in privinta formularii cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a parlamentarului.  „In cursul anului 2008, inculpatul MARKO ATTILA GABOR, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 10 alin. 6 si 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire„, noteaza procurorii DNA.

In acelasi dosar sunt cercetati, printre altii, fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georegscu, aflat momentan in arest preventiv, dar si deputatul PNL Theodor Nicolescu, retinut in cursul zilei de joi, pentru 24 de ore.

Va amintim faptul ca, la finele anului trecut, DNA a solicitat Camerei un alt aviz in ceea ce il priveste pe acelasi deputat, de aceasta data in dosarul „Bica I”, in care este cercetata si Alina Bica, fost sefa a DIICOT, si fosta membra a Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP. Deputatii au incuviintat respectiva solicitare privind arestarea preventiva a lui Marko Attila Gabor, formulata pentru „abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave”.

Precizam si ca DNA mentioneaza faptul ca „din ansamblul activitatilor desfasurate pana in prezent, a rezultat ca inculpatul se sustrage activitatilor de urmarire penala, parasind teritoriul Romaniei”.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger