AcasăOldDNA: Romeo Stavarache, trimis in judecata in stare de arest preventiv

DNA: Romeo Stavarache, trimis in judecata in stare de arest preventiv

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului edil al  Bacaului, aflat la acest moment in  arest preventiv. Romeo Stavarache este acuzat de luare de mita. In aceeasi cauza au mai fost deferite justitiei, vineri, alte patru persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau.

Pe langa Stavarache, cercetat, mentioneaza DNA, pentru cinci infractiuni de luare de mita, au mai fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, si Liviu Goian si Liviu Cenusa, acuzati de complicitate la luare de mita. De asemenea, procurorii anticoruptie au decis actionarea in instanta, in stare de libertate, a lui Constantin Apostol, acuzat de doua infractiuni de complicitate la luare de mita si a lui Costel Casuneanu, suspectat de dare de mita.

Procurorii ancticoruptie precizeaza ca in cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe mai multe bunuri imobile situate in orasul Bacau, aflate in proprietatea lui Stavarache Romeo, respectiv a unei suprafete de teren din trei loturi si a patru corpuri de cladire, „pana la concurenta sumei de 2.390.459 lei”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Potrivit comunicatului DNA, in rechizitoriul intocmit in aceasta cauza, procurorii au retinut urmatoarele:

„In perioada 2008 – 2011, inculpatul Stavarache Romeo, direct sau prin intermediul celorlalti 2 inculpati, a pretins si primit, de la 4 oameni de afaceri, mai multe sume de BANI dupa cum urmeaza:

La inceputul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de EURO/stalp. in baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 – octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit, suma totala de 810.670 lei.

In luna ianuarie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la un alt om de AFACERI suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

In luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la acelasi om de AFACERI, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. in baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, suma totala de 1.259.789,03 lei.

In luna martie 2010, inculpatul Stavarache Romeo i-a solicitat, administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. in baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de AFACERI a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.

In perioada martie – aprilie 2009, impreuna cu inculpatul Apostol Constantin, i-a solicitat inculpatului Casuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, BANI care au fost primiti in data de 24.04.2009.

Toate sumele de BANI au fost primite de catre inculpatul STAVARACHE ROMEO prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de inculpatii GOIAN LIVIU, CENUSA LIVIU VASILE si APOSTOL CONSTANTIN”.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger