AcasăOldDNA: Seful Inspectoratului Judetean de Politie Mures, trimis in judecata. E acuzat...

DNA: Seful Inspectoratului Judetean de Politie Mures, trimis in judecata. E acuzat de luare de mita

Procurorii DNA Targu-Mures au dispus, vineri, trimiterea in judecata, in stare de libertate a sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mures, chestorul de politie Valentin Pescari.

O masura similara a fost dispusa si in cazul directorului Administratiei Bazinale de Apa Mures, Teodor Giurcea. In timp ce Pescari e acuzat de DNA de luare de mita in forma continuata, Giurcea e cercetat pentru dare de mita in forma continuata. In sarcina ambilor s-au retinut cate doua acte materiale, precizeaza procurorii. Faptele de care sunt acuzati cei doi dateaza, sustin reprezentantii DNA – Serviciul Teritorial Targu-Mures, din toamna anului 2011.

Conform rechizitoriului, Pescari este acuzat, ca, intr-o prima faza, i-ar fi pretins directorului Administratiei Bazinale de Apa Mures, in schimbul mutarii unei rude a lui Giurgea, angajat al IPJ Mures, la un alt serviciu din cadrul aceleiasi institutii, 30 de basculante cu pamant, ce ar fi urmat sa fie folosite, sustin procurorii, pentru amenajarea unei parcele de teren apartinand chestorului. „La data de 4 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin, chestor de politie, inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mures, i-a pretins inculpatului Giurgea Teodor ca, in calitatea sa de director general al Administratiei Bazinale de Apa (A.B.A.) Mures, sa trimita 30 de autobasculante de cate 30 de tone cu pamant rezultat din decolmatarea unui parau, in vederea amenajarii unei parcele de teren care apartinea chestorului de politie. Pamantul urma apoi sa fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mures”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Totodata, procurorii sustin ca Pescari i-ar fi pretins lui Giurgea sa repare o masina a IPJ Mures. „La data de 26 octombrie 2011, inculpatul Pescari Valentin i-a mai pretins inculpatului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mures, a unui autovehicul apartinand I.P.J. Mures. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor si se angajase fata de acesta din urma ca o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale”, se precizeaza in documentul citat.

Procurorii DNA Targu-Mures au trimis dosarul in cauza, spre judecare, magistratilor Curtii de Apel Targu – Mures.

388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger