AcasăOldDoi fosti comisari ai Garzii Financiare, retinuti de DNA

Doi fosti comisari ai Garzii Financiare, retinuti de DNA

Procurorii anticoruptie au dispus demararea actiunii penale, precum si retinerea pentru 24 de ore a doi barbati care sunt acuzati ca, in calitate de reprezentanti ai Garzii financiare- Comisariatul Central, ar fi savarsit fapte de coruptie.

Concret, procurorii DNA au decis, miercuri, ca Razvan Cosmin Ion si Constantin Rinja sa fie retinuti pentru 24 de ore, urmand ca joi sa fie prezentati magistratilor tribunalului Bucuresit, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Razvan Ion – despre care mentioneaza ca este, momentan, arestat in alta cauza – de luare de mita, in timp ce fostul sau coleg de la Comisariatul Central al Garzii Financiare este acuzat de complicitate la aceasta infractiune, respectiv luare de mita, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In ordonanta de retinere, procurorii sustin ca au indicii conform carora, in 2013, cei doi ar fi pretins bani de la administratorii unei firme – care apoi i-au dat pe mana procurorilor- in vederea intocmirii unui document de control favorabil societatii comerciale in cauza.

„In perioada 28 mai 2013-05 iunie 2013, in calitate de comisar al Garzii financiare Comisariatul Central, inculpatul Ion Cosmin a pretins de la doi denuntatori, administratori ai unei societati comerciale, suma de 10 500 euro pentru intocmirea unui act de control favorabil firmei respective, din care a primit, ca urmare a interventiei si beneficiind de sprijinul coinculpatului Rinja Constantin, suma de 20.000 lei. Pentru demersurile sale, constand in intermedierea unei intalniri dintre administratorul firmei si Ion Cosmin Razvan, intalnire prin care l-a ajutat pe acesta din urma si i-a inlesnit primirea sumei de 20.000 lei, inculpatul Rinja Constantin a primit de la acelasi administrator, in doua randuri suma totala de 80.000 lei”, noteaza procurorii DNA.

606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger