AcasăOldDoua persoane disparute in Mehedinti, in urma viiturilor. Oprea: Elicopterele MAI, pregatite...

Doua persoane disparute in Mehedinti, in urma viiturilor. Oprea: Elicopterele MAI, pregatite sa intervina

Un om a murit, dupa ce masina sa a fost surprinsa de o alunecare de teren, iar alte doua persoane sunt date disparute, in Mehedinti, in urma viiturilor ce au afectat judetul. Reprezentantii Ministerului Apararii au intervenit in mai multe localitati, pentru salvarea locuitorilor aflati in dificultate, din cauza vremii nefavorabile.

In conditiile in care raurile din trei judete -Caras-Severin, Mehedinti si Timis- se afla, pana marti la ora 14, sub incidenta unui Cod portocaliu, in timp ce pentru judetele Arad si Dolj a fost instituit un Cod galben privind pericolul producerii de viituri, inundatii si depasiri ale cotelor de atentie, iar in ultimele ore locuitorii din sud-vestul tarii s-au confruntat cu probleme generate de revarsarea apelor, ministrul de Interne le-a cerut reprezentantilor autoritatilor locale sa foloseasca toate resursele disponibile pentru a interveni in ajutorul populatiei.

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat, luni dupa-amiaza, o videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor centrale si teritoriale ale ministerului, pentru a discuta despre masurile ce se impun in contextul avertizarilor meteorologice si hidrologice emise pentru judetele amintite.

Oprea a mentionat situatia grava inregistrata in orasul Orsova, unde, de dimineata incepand s-au derulat mai multe operatiuni de salvare a persoanelor aflate in calea apelor sau surprinse de alunecari de teren. O femeie insarcinata din Orsova a fost preluata cu ajutorul unei ambarcatiuni apartinând Politiei de Frontiera si transportata la Serviciul de Ambulanta Judetean, iar tot cu sprijinul politistilor de frontiera au fost evacuati, in zone ferite de pericol, 67 de elevi si 18 cadre didactice din mai multe scoli din Orsova. Din nefericire, pentru un barbat aflat intr-o masina prinsa de o alunecare de teren a murit. Alte doua persoane, date disparute din localitatea Eselnita sin judetul Mehedinti, si despre care se crede ca au fost luate de viitura, sunt cautate la aceasta ora.

Totodata, ministrul de Interne a anuntat ca la nivelul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Mehedinti, Caras Severin, Arad si Timis au fost activate grupele operative. „In Orsova, la Detasamentul de Pompieri s-a ridicat nivelul de alerta la maxim – ceea ce inseamna ca intreg personalul a fost alarmat si introdus in misiunile de salvare persoane si inlaturare a efectelor inundatiilor (…) Am dispus in aceasta (luni-n.r.) dimineata ca elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne sa fie pregatite pentru a participa la misiunile de interventie si salvare a persoanelor”, a mai precizat vicepremierul.

author avatar
Cristina Stefan
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger