AcasăOldDoua tone de cocaina, in portul Constanta!

Doua tone de cocaina, in portul Constanta!

Captura fara precedent in Romania! Oamenii legii au reusit sa duca la bun sfarsit o operatiune demna de un film de actiune, in urma careia a fost deturnata o afacere masiva, cu tone de stupefiante care ar fi urmat sa ajunga pe piata neagra.

UPDATE 2: Patru dintre cele cinci persoane in cazul carora Tribunalul Bucuresti a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile sunt lituanieni, celalalt fiind columbian, din cate precizeaza procurorii, intr0un comunicat. Acuzatiile in cazul lor sunt de „initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic international de droguri de mare risc si complicitate la tentativa de trafic international de droguri de mare risc”.

UPDATE – Seful DIICOT si un sef din Politie au facut precizari, intr-o conferinta de presa, in privinta capturii impresionante.

Drogurile – in jur de 2, 4 tone, estimate la 625 de milioane de euro, la valoarea de piata – veneau din Columbia, au ajuns in Constanta pe mare, dupa ce au trecut prin Turcia. Capul retelei, un marocan cu cetatenie spaniola si olandeza, a fost arestat, au anuntat autoritatile romane.

A fost vorba despre o operatiune intensiva, derulata pe parcursul a sase luni, insa care nu a fost incheiata, in sensul in care, din cate au anuntat oamenii legii, se continua in alte tari. Nu erau destinate pietei romanesti, aveau ca destinatie Olanda, de unde, cel mai probabil, urmau sa fie distribuite in alte tari, au mai precizat reprezentantii legii.

Cocaina a fost ascunsa in containere frigorifice care transportau banane. Au fost cinci cetateni arestati in Romania, insa niciunul nu e roman, au mai precizat oamenii legii.  „Am demonstrat inca o data ca Portul Constanta nu este un punct vulnerabil pe frontiera europeana”, a mai precizat inaltul oficial din cadrul IGPR, in conferinta respectiva, anuntand ca au fost peste 150 de politisti „care au lucrat zi si noapte”.

Totodata, cei doi oficiali au anuntat ca au colaborat in cadrul operatiunii de fata si cu alte structuri de specialitate din afara tarii.

sursa foto: diicot.ro

––––

Mai exact, reprezentantii legii au identificat nu mai putin de doua tone de cocaina, intr-un vapor ajuns in Portul Constanta tocmai din America de Sud. O parte din aceste droguri au fost aduse, vineri dimineata, la sediul central al DIICOT, din Capitala, fiind transportata in saci, pentru evaluare.

Momentan nu a fost anuntata exact valoarea estimativa a capturii-record si nici detalii cu privire la potentialii beneficiari ai marfii, insa cel mai probabil, in orele urmatoare, oamenii legii vor face precizari suplimentare pe acest subiect.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger