AcasăOldDumitrean si Simu ajung in instanta, in dosarul ANRP 5

Dumitrean si Simu ajung in instanta, in dosarul ANRP 5

Crinuta Dumitrean

Zece persoane vor ajunge in fata magistratilor Curtii Supreme, printre ele si cateva cu nume cunoscute deja opiniei publice, in dosarul cunoscut drept „ANRP 5”, in care procurorii cerceteaza retrocedarea unui teren din orasul Constanta.

Crinuta Dumitrean

Este vorba, intre altii, despre fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si al Comisiei Centrale de Despagubiri, Crinuta Dumitrean, aflata momentan sub control judiciar, si pe care anchetatorii DNA o acuza de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dar si de luare de mita, dar si despre Horia Simu.

Afaceristul este, la randul sau, cercetat sub control judiciar. In dreptul numelui sau, procurorii anticoruptie au trecut urmatoarele acuzatii: complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dare de mita si spalare a banilor, in forma continuata.

In aceeasi cazua au fost deferiti justitiei, din cate se mai mentioneaza in comunicatul facut public, vineri, din directia DNA, si alti fosti membri ai comisiei din cadrul ANRP, printre ei Catalin Teodorescu, Remus Baciu, dar si Attila Marko.

(foto: romaniacurata.ro)

In rechizitoriul intocmit in dosarul de fata, procurorii au notat faptul ca, in octombrie 2009, Simu a cumparat, prin intermediar, drepturile litigioase in privinta unui teren situat in municipiul Constanta, pretul cesiunii fiind, noteaza anchetatorii de 700.000 euro. „De la acea data, inculpatul Simu Horia a initiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajati ai societatilor sale si prin intermediul unor persoane cu functii de conducere din cadrul unor institutii publice, cu sprijinul carora sa urgenteze obtinerea despagubirilor prin interventia acestora la nivelul autoritatilor implicate in procedura de retrocedare”, sustin procurorii, care adauga ca „urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragos, Teodorescu Catalin Florin si Marko Atilla Gabor, in calitate de presedinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 247/2005 (….) si a altor prevederi legale, au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Dima Alin Horatiu, prin care, valoarea unui teren in suprafata de 25 hectare situat in municipiul Constanta (zona Bratianu – Anadalchioi) a fost stabilita la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei”.

Nu in ultimul rand, anchetatorii DNA noteaza, in comunicatul facut public, faptul ca „aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.715.000 euro, echivalentul a 32.838.126 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat concomitent cu obtinerea unui avantaj patrimonial de catre inculpatul Simu Horia si alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase, in cuantum total de 32.209.990,76 lei”.

296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger