AcasăOldExplozie puternica in centrul Istanbulului

Explozie puternica in centrul Istanbulului

Alerta in centrul Istanbulului, mai precis intr-una dintre cele mai cunoscute piete din orasul ales drept destinatie de vacanta de un numar semnificativ de turisti din mai toate colturile lumii.

UPDATE: O veste buna in acest caz vine de la MAE, care anunta ca nu sunt romani printre victimele exploziei din centrul Istanbulului. „Potrivit informatiilor obtinute, pana la acest moment, de catre Consulatul General al Romaniei la Istanbul de la autoritatile locale si de la spitalele locale, niciun cetatean roman nu a fost afectat in explozia produsa la 12 ianuarie 2016, in districtul istoric Sultanahmet din Istanbul”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Majoritatea persoanelor care au pierit, in urma deflagratiei, sunt de origine germana.

UPDATE 3- Liderul de la Ankara a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca deflagratia care a cauzat moartea a 10 persoane, in centrul Istanbulului, are, din cate noteaza CNN, „radacini siriene”, ceea ce i-a facut pe multi sa inteleaga faptul ca ar putea fi vorba despre un atacator sinucigas de origine siriana. Momentan lucrurile nu sunt clare la acest capitol, avand in vedere ca explozia – mai bine zis presupusul atac- nu a fost revendicat.

Printre victimele atacului s-ar numara, din cate precizeaza media locala, si cetateni straini, vehiculandu-se ca ar fi fost reniti cativa turisti germani, dar si cel putin o persoana de origine norvegiana.

UPDATE 2: Din cate anunta presa locala, premierul turc si seful internelor au o intalnire de urgenta, ca urmare a situatiei provocate de deflagratia care a zguduit centrul orasului.

Totodata, e de mentionat faptul ca se ia in calcul ipoteza ca totul sa fi fost, de fapt, atac sinucigas, insa aceasta informatie, care se vehiculeaza inclusiv in presa locala, in baza declaratiilor unor presupusi martori la dezastru, nu si-a gasit confirmare pana la aceasta ora.

UPDATE: Din cate anunta todayszaman.com, citandu-l pe guvernatorul Istanbulului, explozia a cauzat moartea a 10 persoane si ranirea altor 15.

O deflagratie s-a produs in urma cu scurt timp, suflul sau producand, pe langa o spaima cumplita in randul martorilor, si mai multe victime, mai exact ranirea mai multor persoane, din cate anunta hurriyetdailynews.com.

Momentan sunt foarte putine informatii cu privire la incidentul produs in zona cunoscutei piete Sultanahmet, in apropierea Moscheii Albastre, situata in partea centrala veche a orasului Istanbul.

Catre locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje de prim ajutor, dar si de politie, ale caror sirene au putut fi auzite pe strazile din apropierea zonei in care a avut loc explozia, la scurta vreme de la declansarea alarmei. Perimetrul a fost izolat, pentru evitarea oricarui alt pericol la adresa oamenilor, dar si in vederea preluarii, cat mai rapid, a ranitilor, pentur a fi dusi de urgenta la spitalele din apropiere. Pana la aceasta ora nu se cunosc detalii cu privire la ce anume ar fi putut cauza deflagratia.

Imagini surprinse la fata locului, la scurta vreme de la producerea exploziei:

[youtube]jdzOqgLazKs[/youtube]

[youtube]AhHSAMEBXSo[/youtube]

[youtube]Y8haGDKw8qE[/youtube]

sursa foto: captura video DHA

author avatar
Cristina Stefan
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger