AcasăOldFost secretar de stat in Ministerul Justitiei, retinut de DNA

Fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, retinut de DNA

Procurorii anticoruptie au dispus, in noaptea de marti spre miercuri, retinerea pentru 24 de ore a fostului secretar de stat in Ministerul Justitiei, Ovidiu Putura, pe care il acuza de dare de mita si trafic de influenta.

Fostul secretar de stat, actualmente judecator la Tribunalul Bistrita, este urmarit penal, fiind suspectat ca, in noiembrie anul trecut, i-ar fi cerut unei judecatoare de la Sectia civila a Tribunalului Bistrita sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia lui Putura era reclamant. „In cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Putura Ovidiu i-a promis suspectei Iacob Corina, judecator la Tribunalul Bistrita – Sectia civila, ca, din functia pe care urma sa o exercite in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de catre o persoana din familia judecatoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. In schimbul interventiei primise, inculpatul Putura Ovidiu i-a solicitat judecatoarei Iacob Corina sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia sa era reclamant recurent”, mentioneaza procurorii DNA.

Totodata, Putura este acuzat ca ar fi primit mita bunuri si foloase de circa 30 de mii de euro, de la o persoana, pentru a interveni la judecatori, intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, in vederea obtinerii unei hotarari favorabile. S-a intamplat, sustin procurorii, in perioada 2013-2014.

Putura urmeaza sa fie prezentat, miercuri, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare prezentiva. Totodata, DNA precizeaza ca s-a inceput urmarirea penala si pe numele lui Iacob, aceasta din urma fiind suspectata de luare de mita.

foto: renasterea.ro

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger