AcasăOldFost sef al IPJ Timis, trimis in judecata de DNA pentru primire...

Fost sef al IPJ Timis, trimis in judecata de DNA pentru primire de foloase necuvenite

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis. Problemele acestuia cu legea ar fi pornit de la un… televizor!

Mai precis, DNA il acuza pe Gheorghe Popescu de „primire de foloase necuvenite”, mai exact ca, in urma cu aproape trei ani, ar fi primit un televizor, de la un subordonat, in schimbul ajutorului acordat in cazul unui transfer la munca, se arata, vineri, intr-un comunicat al institutiei.

Mai mult, procurorii noteaza, in rechizitoriul de caz, ca fostul sef al IPJ Timis ar fi fost nemultumit, initial, de caracteristicile TV-ului, cerand un produs cu diagonala mai mare.Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, in acelasi comunicat, faptul ca au trimis dosarul Tribunalului Timis, propunand ca in cazul lui Popescu sa fie mentinuta masura preventiva dispusa, respectiv controlul judiciar.

In rechizitoriul intocmit, procurorii DNA precizeaza ca au retinut urmatoarea stare de fapt:

„La inceputul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, in calitate de inspector sef al IPJ Timis, dupa ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o sectie de politie in cadrul unei alte structuri aflata in subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasma, in considerarea aprobarii anterioare a transferului.

Astfel, la data de 09 martie 2012, politistul a achizitionat un televizor, la pretul de 999,90 lei, pe care in aceeasi zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonala mai mare, in valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului ca inculpatul Popescu Gheorghe era nemultumit de dimensiunile si caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv.

La data de 28 ianuarie 2015, bunul pretins de inculpat si remis acestuia, a fost ridicat de la domiciliul sau, ca urmare a efectuarii unei perchezitii domiciliare”.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger