AcasăOldFosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, retinuta de DNA in dosarul Alinei...

Fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, retinuta de DNA in dosarul Alinei Bica

Dumitrean a fost retinuta pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie, luni seara, dupa mai multe ore de audieri la sediul DNA.

In cazul Crinutei Dumitrean procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale. Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si sef al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul institutiei amintite, la data faptelor de care este acuzata, este cercetata pentru „abuz in serviciu daca funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. „La data de 15.03.2011, inculpata Dumitrean Crinuta-Nicoleta, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, a aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”, sustin procurorii.

Fosta sefa a ANRP va fi prezentata magistratilor Instantei Supreme, marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile.

Dumitrean este acuzata in acelasi dosar in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, aceasta din urma fiind arestata preventiv pentru 30 de zile, sambata, in urma unei decizii a Instantei Supreme.

Sursa foto: antena3.ro

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger