AcasăOldFostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati definitiv la inchisoare, in...

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati definitiv la inchisoare, in dosarul privatizarilor strategice

In timp ce Codrut Seres a primit o pedeapsa de patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, Zsolt Nagy a fost condamnat la patru ani cu executare. Deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt definitive.

Completul de cinci magistrati ai Instantei Supreme a anuntat, marti, sentintele in Dosarul privatizarilor strategice, in care Seres (fost ministru al Economiei din partea PC) si Nagy (fost ministru al Comunicatiilor din partea UDMR) au fost acuzati ca ar fi oferit informatii clasificate unor operatori privati, intr-o serie de dosare de privatizare.

Cei doi fusesera trimisi in judecata, de catre procurorii DIICOT, alaturi de alte persoane, in martie 2009. In prima instanta, in decembrie 20013, Seres si Nagy primisera condamnari mai mari. Seres fusese condamnat de catre judecatorii Instantei Supreme la sase ani de inchisoare, pentru tradare prin transmitere de secrete, in timp ce Zsolt Nagy primise cinci ani de inchisoare cu executare in Dosarul privatizarilor strategice, pentru aderare la un grup infractional.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger