AcasăOldFostul director general al RATB, Viorel Popescu, retinut de DNA

Fostul director general al RATB, Viorel Popescu, retinut de DNA

Noi probleme cu legea pentru Viorel Popescu, fostul director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), care a fost retinut pentru 24 de ore, intr-un nou dosar in care este cercetat de DNA.

Procurorii anticoruptie au dispus, joi seara, punerea in miscare a actiunii penale pe numele lui Popescu, precum si retinerea acestuia pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al DNA. Vineri, acesta va fi prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mai exact, DNA il acuza pe fostul sef al RATB ca, in decembrie 2011, in calitate de director general al Regiei bucurestene de transport in comun, ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 2.500 de euro, de la administratorii unor firme, care ar fi intentionat sa cumpere peste 200 de mijloace de transport casate din parcul auto al institutiei.

Va prezentam, integral, precizarile consemnate de DNA in rechizitoriul intocmit in acest caz, conform aceluiasi comunicat:

„In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii decembrie 2011, premergator sarbatorilor de iarna, inculpatul Popescu Viorel, in calitate de director general al R.A.T.B., a primit pentru sine, in mod indirect (prin intermediul unei alte persoane), de la administratorii unor societati comerciale, la sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, suma de 2.500 euro.

In schimbul acestei sume de bani, inculpatul urma sa intervina pe langa functionarii competenti din cadrul R.A.T.B., in scopul derularii in conditii avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de AFACERI, a unui contract al carui obiect il constituia vanzarea de catre aceasta institutie a unui numar de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu in vederea dezmembrarii si valorificarii ulterioare a deseurilor rezultate), precum si in vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare catre societatile celor doua persoane.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane”.

Va amintim si faptul ca, in septembrie anul trecut, Popescu a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat de „abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave si conflict de interese”.

Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro

455790
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger