AcasăOldFostul inspector sef de la Antifrauda Suceava, trimis in judecata de DNA

Fostul inspector sef de la Antifrauda Suceava, trimis in judecata de DNA

Aflat in acest moment in arest la domiciliu, Ionut Daniel Vartic, inspector sef antifrauda la Directia Regionala Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, la data faptelor pentru care a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, a aflat, miercuri, ca a fost trimis in judecata de DNA.

Dupa ce a ramas fara functia de sef la Antifrauda Suceava, incepand cu 9 februarie, odata ce a fost arestat, fiind acuzat, printre altele, de catre procurorii DNA ca ar fi anuntat controalele inopinate pe care ar fi urmat sa le faca institutia la care lucra, la diverse firme, Vartic a fost actionat in judecata. Acuzatiile sunt „folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii” si „complicitate la delapidare”. O masura similara a fost luata, anunta DNA intr-un comunicat, si in cazul unui administrator de firma, Corneliu Ciuchea, acuzat de „complicitate la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii” si „trafic de influenta” .

De asemenea, alte doua persoane – administratori de firma- au fost trimise in judecata, insa in stare de libertate: Lucica Botusanu, acuzata de cumparare de influenta, si Filuta Cerlinca, cercetat pentru delapidare.

„In zilele de 15 mai, 17 iunie si 5 decembrie 2014, inculpatul Vartic Ionut Daniel, in calitate de inspector sef antifrauda in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava – Serviciul Control nr. 5, a transmis inculpatului Ciuchea Corneliu, in vederea transmiterii mai departe, informatii ce nu erau destinate publicitatii, pe care le obtinuse in virtutea functiei sale, devoaland controale inopinate ce urmau sa fie efectuate la diversi agenti economici de catre inspectori antifrauda. Scopul acestor divulgari a fost pe de o parte, incercarea de a proteja operatorii economici agreati de Ciuchea Corneliu, iar pe de alta parte de a obtine pentru sine bunuri si foloase necuvenite”, noteaza procurorii in rechizitoriul intocmit in aceasta cauza.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Suceava, urmand ca magistratii acestei instante sa judece cauza, DNA propunand sa fie mentinute masurile preventive dispuse.

sursa foto: monitorulsv.ro

350 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger