AcasăOldFostul ministru Fuia, condamnat -in prima instanta- la patru ani de inchisoare

Fostul ministru Fuia, condamnat -in prima instanta- la patru ani de inchisoare

Un alt fost membru al Guvernului, deferit justitiei de catre procurorii anticoruptie, a fost condamnat la inchisoare. Cum decizia a fost luata in prima instanta, politicianul o poate contesta.

Este vorba despre Stelian Fuia, care a detinut portofoliul Agriculturii, vreme de doar cateva luni, in anul 2012, in Guvernul Ungureanu. Conform Digi24, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus, miercuri, in prima instanta, o sentinta de patru ani de detentie cu executare in cazul fostului deputat, cercetat in dosarul „Fundulea”.

Decizia in cazul fostului ministrul democrat-liberal, pe care procurorii anticoruptie il acuza de „abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial”, in forma calificata, in privinta vanzarii – considera de catre anchetatori a fi ilegala- a unor imobile din patrimoniul statului, operatiuni ce ar fi datat din perioada in care Fuia conducea Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea, nu este, asadar, definitiva. Ea poate fi contestata la o instanta superioara, respectiv la Curtea Suprema.

La momentul inceperii urmaririi penale in cazul fostului minisru, resopectiv in ianuarie anul trecut, procurorii anuntau, intr-un comunicat, faptul ca „invinuitul Fuia Stelian, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, a omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora invinuitului Fuia Stelian”.

Politicianul a detinut prima functie in cadrul SCDPMA Fundulea in intervalul 2005-2007.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger