AcasăOldFostul prefect de Galati, Emanoil Bocaneanu, trimis in judecata de DNA

Fostul prefect de Galati, Emanoil Bocaneanu, trimis in judecata de DNA

Fostul prefect al judetului Galati a fost actionat in instanta de catre procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de coruptie. In aceeasi cauza a fost trimis in judecata si fostul presedinte al unui club sportiv galatean.

DNA a anuntat, luni, ca s-a dispus trimiterea in judecata a lui Bocaneanu, fostul prefect al judetului Galati fiind acuzat de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” si sustragere ori distrugere de inscrisuri. De asemenea, fostul presedinte al FCM Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, a fost actionat in instanta, in stare de libertate, fiind cercetat, precizeaza DNA, pentru uz de fals si tentativa la inselaciune.

Cei doi sunt acuzati de fapte de coruptie intr-un dosar privind finantarea clubului sportiv, in conditiile in care acesta din urma figura cu datorii, acest aspect fiind ascuns in mod ilegal, sustin procurorii. Faptele pentru care sunt cercetati dateaza, mentioneaza DNA, din 2012.

„In luna martie 2012, inculpatul Brasoveanu Auras, in calitate de presedinte al FCM Dunarea Galati, a depus la dosarul privind sustinerea financiara a clubului sportiv de catre Primaria Municipiului Galati, o copie color a unei adrese emise de Administratia Finantelor Publice a judetului Galati, pe care a contrafacut-o prin radierea alineatelor in care erau mentionate datoriile clubului sportiv catre bugetul de stat. Aceasta, in scopul obtinerii, in mod ilegal, a finantarii, intrucat exista o interdictie la acordarea finantarilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figureaza cu datorii la bugetul de stat. (…) In acest context, desi cunostea aceasta imprejurare, inculpatul Bocaneanu Emanoil – Catalin, in calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate Hotararii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finantare a FCM Dunarea Galati. La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocaneanu Emanoil – Catalin, prin intermediul unui functionar al institutiei pe care o conducea, de la I.P.J. Galati si, la aceeasi data, a semnat o adresa catre Primaria Municipiului Galati, prin care aceasta institutie era instiintata de acordarea avizului de legalitate. Astfel, inculpatul Bocaneanu Emanoil – Catalin a determinat varsarea, in conturile FCM Dunarea Galati, a sumei totale de 970.000 lei in perioada august – noiembrie 2012”, sustin procurorii DNA, care adauga ca prefectul ar fi incercat sa stearga urmele fapelor in cazua, sustragand anumite documente, din evidentele institutiei in fruntea careia se afla.

Prejudiciul in acest caz se ridica la  970.000 lei, mentioneaza DNA.

Acesta este al doilea dosar in care Bocaneanu este trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie. Fostul prefect al judetului Galati a mai fost actionat in instanta in februarie acest an fiind acuzat ca, in calitatea sa de prefect, ar fi savarsit fapte de coruptie.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger