AcasăOldFostul sef al CJ Botosani, cercetat de DNA

Fostul sef al CJ Botosani, cercetat de DNA

Florin Turcanu

Florin Turcanu, fostul vicepresedinte al PNL, care a condus Consiliul Judetean (CJ) Botosani, a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, care il suspecteaza de trafic de influenta in forma continuata (doua fapte) si de instigare la abuz in serviciu.

Florin Turcanu

Procurorii anticoruptie suceveni anunta, vineri, ca inca de ziua trecuta Turcanu a fost informat despre faptul ca se fac cercetari in cazul sau.

Mai precis, procurorii sustin ca Turcanu, in calitate de sef al Consiliului Judetean Botosani, in intervalul 2012-2014, „avand influenta asupra functionarilor publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani si a institutiilor publice din subordinea CJ, suspectul turcanu Florin i-a determinat sa atribuie preferential, prin incredintare directa sau prin incheierea de contracte, anumite activitati de prestari servicii si de executie lucrari”. Toate in favoarea unei anumite firme, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Acest lucru ar fi dus, sustin anchetatorii, la incheierea, de catre societatea comerciala respectiva, a nu mai putin de 15 contracte de prestari servicii in perioada amintita, „platite cu bani din bugetul unor institutiilor publice subordonate Consiliului Judetean Botosani”, demersurile totalizand 298.077 lei.

In schimbul acestui „ajutor”, procurorii noteaza ca Turcanu i-ar fi cerut „expres administratorului sa presteze anumite servicii pentru filiala teritoriala a partidului politic condus de acesta, atat in cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie 2014 cat si in alte imprejurari”.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger