AcasăOldGalati: Suspiciuni de evaziune fiscala. Perchezitii la o institutie publica si la...

Galati: Suspiciuni de evaziune fiscala. Perchezitii la o institutie publica si la sediile unor societati comerciale

Actiune a politistilor galateni intr-un caz in care exista suspiciuni de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, abuz in serviciu si contrabanda cu tigari. Se fac 18 perchezitii la sediul unei institutii publice si la cele apartind unui numar de trei societati comerciale.

Reprezentanti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul I.P.J. Galati, precum si polițiști de investigatii criminale, politisti specializati in arme, explozivi si substante periculoase si de la actiuni speciale din cadrul I.P.J. Galati, dar si jandarmi, beneficiind de suportul de specialitate al DIPI, participa, la aceasta ora, la o actiune de amploare pe raza judetului.

Se fac 18 perchezitii la sediile, punctele de lucru si locuintele administratorilor a trei societati comerciale cu obiect de activitate comertul cu materiale de constructii, precum si la sediul unei institutii publice, precizeaza IPJ Galati, intr-un comunicat. Mai exact, pe langa sediul institutiei publice al carei nume nu a fost precizat, se fac cercetari si la 10 sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precul si la sapte locuinte ale unor suspecti in acest caz. „Din cercetari a reiesit ca, incepand din anul 2012, reprezentantii societatilor comerciale in cauza nu ar fi inregistrat toate veniturile in contabilitate, ar fi obtinut sume de bani din comercializarea materialelor de constructii dobandite in mod ilegal si ar fi decontat cu sume nejustificate lucrari efectuate”, precizeaza reprezentantii IPJ Galati.

In vederea continuarii cercetarilor, oamenii legii urmeaza sa ridice documente financiar-contabile care privesc comercializarea materialelor de constructii, contracte de reabilitare si edificare a unor obiective de interes public, bani si documente de plata, pentru probarea activitatii infractionale.

sursa foto: aradon.ro

339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger