AcasăOldGheorghe Stefan, adus cu duba din arestul preventiv, la DNA

Gheorghe Stefan, adus cu duba din arestul preventiv, la DNA

Nici nu a inceput bine ziua de joi, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt a si fost adus la Directia Nationala Anticoruptie.

Arestat preventiv in dosarul Microsoft, Stefan a coborat din duba politiei, care a oprit in curtea interioara a DNA, in jurul orei 9. Prezenta la sediul procurorilor anticoruptie este legata, cel mai probabil, de noi audieri.

Gheorghe Stefan a ajuns la DNA la doar cateva zile dupa ce procurorii au anuntat ca l-au trimis in judecata pe politicianul nemtean, pentru acuzatia de trafic de influenta, dosarul in cauza (in care mai sunt cercetati si afaceristii Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si fostul ministru al Cominicatiilor, Gabriel Sandu, toti cei trei aflandu-se in acest moment in arest la domiciliu-n.r.) fiind trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii anuntau, totodata, faptul ca, in continuarea cercetarilor din dosarul Microsoft, au dispus disjungerea cauzei, „fata de alte fapte retinute in sarcina inculpatilor, precum si fata de alte persoane”.

In rechizitoriul intocmit in acest dosar, procurorii DNA au notat, printre altele, faptul ca „in anul 2009, perioada in care exercita functia de primar al mun. Piatra Neamt si vicepresedinte al partidului aflat la guvernare, inculpatul Gheorghe Stefan, in baza intelegerii prealabile cu inculpatul Dorin Cocos, a pretins si primit de la cele doua persoane denuntatoare suma de 3.996.360 euro pentru a-si exercita influenta asupra inculpatului Gabriel Sandu, in scopul de a asigura firmelor sustinute de denuntatori adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009. Sumele de bani au fost transferate in contul firmei DD LAND OIL CORPORATE LTD, apartinand unei persoane din cercul relational al inculpatului Gheorghe Stefan si care a acceptat tranzactionarea acestei sume prin contul firmei sale, la solicitarea unui alt apropiat al inculpatului Gheorghe Stefan”.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger