AcasăOldGrav accident feroviar, operatiune de salvare de amploare: doua trenuri de calatori...

Grav accident feroviar, operatiune de salvare de amploare: doua trenuri de calatori s-au ciocnit frontal, langa Munchen

foto Bild.de

Operatiune de salvare de proportii, in urma unui accident feroviar ce a avut loc in dimineata zilei de marti, in landul Bavaria. Mai multe elicoptere, dar si zeci de ambulante si de masini ale politiei si pompierilor au ajuns de urgenta in zona in care s-a produs impactul, in incercarea de a-i ajuta cat mai repede pe raniti.

foto Bild.de

UPDATE 3: Bilantul victimelor accidentului de tren din Bavaria a crescut la 9 decese.

UPDATE 2: Cel putin patru oameni au pierit in urma coliziunii trenurilor, iar alte in jur de 150 de persoane au fost ranite, peste 50 dintre victime fiind in stare grava, din cate anunta rt.com, citand presa locala, care, la randul ei, preia declaratii ale unor surse din randul politiei.

[youtube]GCfsXGOMBd0[/youtube]

UPDATE: Din cate se pare, din motive neclare inca, cele doua trenuri s-au izbit dupa ce au ajuns sa circule pe aceeasi sina, desi se indreptau catre directii diferite. Accidentul a avut loc in jurul orei 7 dimineata, ora locala.

–––

Doua trenuri de calatori s-au ciocnit frontal, la circa 60 de kilometri de Munchen, capitala landului bavarez si, totodata, cel de-a treiela oras ca marime din Germania.

Avand in vedere ca accidentul s-a produs in urma cu scurta vreme, informatiile de la fata locului sunt putine. Politia locala, preluata de presa internationala, anunta ca ar fi vorba despre mai multe decese si cateva zeci – poate chiar 100- de raniti.

Impactul de pe calea ferata, in urma caruia mai multe vagoane in care se aflau pasageri au fost foarte puternic avariate, s-a produs in oraselul Bad Aibling si ar fi dus la iesirea de pe sine a uneia dintre garnituri si chiar la rasturnarea unor vagoane, din cate anunta site-ul BBC, citand media germana. Avand in vedere puterea impactului si gradul de afecatre a unor vagoane, mai multe persoane au ramas captive intre fiarele contorsionate, avand nevoie de ajutor din partea echipajelor de la descarcerare, pentru a fi scoase si transportate la spital.

Pana la aceasta ora autoritatile nu s-au pronuntat cu privire la posibilele cauze ale producerii accidentului, din motive lesne de inteles, insa a fost demarata o investigatie pentru a se afla ce anume a dus la ciocnirea frontala a trenurilor de pasageri.

[youtube]RyNFyDPU_4k[/youtube]

foto: captura youtube

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger