AcasăOldInstanta Suprema a decis: Deputatul Theodor Nicolaescu, arestat preventiv

Instanta Suprema a decis: Deputatul Theodor Nicolaescu, arestat preventiv

Propunerea DNA a primit unda verde din partea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au luat in discutie, vineri, cazul deputatului Theodor Nicolescu, procurorii cerand arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a fostului vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, si totodata membru al Comisiei Central pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP.

Decizia, anuntata vineri seara, nu este definitiva si poate fi contestata.

Retinut pentru 24 de ore, in cursul zilei de joi, la o zi dupa ce Camera a avizat cererea DNA pe numele sau, Theodor Nicolaescu a fost prezentat Instantei Supreme, vineri, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Asadar, dupa ce miercuri, deputatii au dat unda verde in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a deputatului liberal, Nicolescu a fost retinut. Cum ordonanta de retinere a expirat, vineri la amiaza, parlamentarul a parasit Instanta Suprema, asteptand decizia magistratilor in alta parte.

Va reamintim ca DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Theodor Nicolescu, acuzat de luare de mita si „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, in dosarul in care este cercetat, printre altii, si Horia Georgescu, fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate.

Procurorii sustin faptul ca, „in cursul anului 2008, inculpatul NICOLESCU THEODOR-CATALIN, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 10 alin. 6 si 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire”.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger