AcasăOldInstanta Suprema a decis: Videanu si Alin Cocos, arestati preventiv. Noi mandate...

Instanta Suprema a decis: Videanu si Alin Cocos, arestati preventiv. Noi mandate pentru Bica si Dorin Cocos

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Adriean Videanu, dar si a lui Alin Cocos, fiul omului de afaceri Alin Cocos, in „dosarul Bica-2”. Totodata, pe numele Alinei Bica si a lui Dorin Cocos au fost emise noi mandate de arestare preventiva.

Dupa ce au deliberat mai multe ore, incepand de vineri dupa-amiaza, timp in care sedinta a fost intrerupta de mai multe ori, o data si pentru a se lua in calcul cererea de recuzare a unui judecator, la cererea avocatei Alinei Bica, solicitare respinsa, de altfel, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis arestarea preventiva  pentru 30 de zile a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, dar si a fiului lui Dorin Cocos, Alin. O masura similara s-a impus si in cazul fostului consilier al Alinei Bica.

Mai mult, magistratii Instantei Supreme au acceptat solicitarea procurorilor DNA de a emite noi mandate de arestare preventive pentru 30 de zile si pe numele Alinei Bica si al lui Dorin Cocos, acestia fiind deja arestati in alte cauze.

Atat Adriean Videanu, cat si Dorin Cocos au fost adusi, vineri in jurul orei 16, cu dube ale Politiei, la mandat, la Instanta Suprema. Va amintim ca DNA cere, in cazul celor doi, arestarea preventiva pentru 30 de zile, in cazul afaceristului fiind vorba despre emiterea unui nou astfel de mandat, Dorin Cocos fiind la acest moment arestat preventiv, in Dosarul Microsoft.

Fostul ministru al Economiei, in schimb, a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, pentru complicitate la abuz in serviciu. Videanu fusese audiat mai multe ore la DNA, inainte ca procurorii sa dispuna aceasta masura.

Afaceristul, adus vineri la DNA, a fost informat de catre procurorii anticoruptie ca pe numele sau s-a pus in miscare actiunea penala intr-un nou dosar, respectiv in cel in care s-a decis si retinerea pentru 24 de ore a fiului sau, Alin.

DNA anunta, intr-un comunicat, ca Dorin Cocos a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta si dare de mita, in dosarul cunoscut in presa deja drept „Bica 2”, fiind disjuns din cel in care fusese initial cercetata fosta sefa a DIICOT.

Ulterior, au fost adusi si ceilalti trei suspecti in acest dosar: Alina Bica, Alin Cocos, si Ionut Florin Mihailescu. In acest nou dosar, disjuns din cel in care era cercetata initial, legat de retrocedarea unui teren supraevaluat, din Capitala, procurorii DNA o acuza pe Alina Bica de „luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si favorizarea faptuitorului”, in timp ce Ionut Florian Mihailescu e acuzat de DNA de complicitate la luare de mita.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger