AcasăOldInstanta Suprema a hotarat: Elena Udrea, arestata preventiv in "Gala Bute"

Instanta Suprema a hotarat: Elena Udrea, arestata preventiv in „Gala Bute”

O noua lovitura pentru Elena Udrea. Magistratii Inaltei Curti au decis sa admita solicitarea procurorilor anticoruptie privind arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a deputatului PMP, in dosarul „Gala Bute”, astfel ca fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului se va intoarce in Arestul Politiei Capitalei.

E important de precizat ca decizia nu este una definitiva si poate fi contestata la aceeasi Instanta. Udrea a fost in aceasta dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar dupa sedinta de judecata, in conditiile in care magistratii au ramas in pronuntare, fosta sefa a PMP a mers acasa, unde a asteptat decizia Instantei.

Va amintim ca Elena Udrea se afla, la acest moment, in arest la domiciliu, masura dispusa in cazul sau pe 17 februarie, de catre judecatorii ICCJ, in „dosarul Microsoft”, in care DNA o acuza de fapte de coruptie. Fostul ministru al Turismului urmeaza sa fie dusa din nou in Arestul Politiei Capitalei, unde a ajuns pe 10 februarie, cand DNA a dispus retinerea sa pentru 24 de ore, in acelasi dosar, o zi mai tarziu Curtea Suprema dispunand arestarea sa preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Udrea a contestat, insa, aceasta masura, iar judecatorii ICCJ, care au analizat solicitarea sa, au dispus, martea trecuta, eliberarea sa din arest preventiv si plasarea in arest la domiciliu.

Intre timp, insa, procurorii anticoruptie i-au adus noi acuzatii, de aceasta data in dosarul „Gala Bute”, cerand Camerei aviz pentru urmarirea penala, dar si pentru arestarea preventiva, pentru 30 de zile.

Luni dupa-amiaza a avut loc votul in plenul Camerei, iar marti procurorii au trimis Instantei Supreme cererea privind arestarea preventiva a fostei sefe a PMP, solicitare care a fost analizata in aceasta dimineata, incepand cu ora 8.

Precizam si ca deputatii prezenti in plen, pe 23 februarie, au incuviintat, cu 218 voturi “pentru” si 76 “impotriva”, urmarirea penala a Elenei Udrea, in dosarul “Gala Bute”, in timp ce solicitarea procurorilor DNA privind incuviintarea arestarii preventive in aceeasi cauza a fost aprobata cu 170 de voturi “pentru” si 118 “impotriva”.

author avatar
Cristina Stefan
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger