AcasăOldIoan Niculae, trimis in instanta, alaturi de Bunea Stancu si alte persoane

Ioan Niculae, trimis in instanta, alaturi de Bunea Stancu si alte persoane

Aflat in spatele gratiilor, afaceristul Ioan Niculae a aflat ca procurorii DNA au decis sa il trimita in judecata intr-un nou dosar.

Mai precis, este vorba de o cauza in care Niculae, afaceristul care administreaza Interagro si Intervitt SRL (despre care anchetatorii spun ca este divizia de vinificatie a grupului comercial mentionat anterior), este acuzat de procurori de cumparare de influenta, in forma continuata, instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani.

Totodata, in cauza pe care DNA anunta, marti, ca au trimis-o spre judecare Tribunalului Bucuresti, este cercetat si fostul sef al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, aflat, la randul sau, in regim privativ de libertate. Social-democratul este acuzat de trafic de influenta.

Din cate mentioneaza procurorii, in dosarul de fata au mai fost deferiti justitiei si iubita milionarului, Nicoleta Mariana Toncea, presedinte al Interagro si pe care DNA o acuza de complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, dar si Viorel Barac, directorul general al Interagro de la data faptelor consemnate in dosar. Acesta din urma este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.

Va mai spunem faptul ca in rechizitoriul intocmit in dosarul de fata, procurorii noteaza, printre altele, faptul ca „in perioada august 2008 – martie 2009, intre S.C. INTERAGRO S.A. si SC LIBAROM AGRI SRL, societate specializata in productie agricola si tranzactii cu produse agricole, s-a incheiat si derulat un contract fictiv avand ca obiect prestarea unor servicii de publicitate”, ca „in baza acestui contract, au fost inregistrate in contabilitatea firmei INTERAGRO SA, operatiuni nereale in baza carora s-au eludat platile taxelor si impozitelor catre bugetul de stat”, dar si ca „obiectul contractului a constat in realizarea de materiale promotionale (brelocuri, post-it-uri si standuri) pentru S.C. Interagro S.A. Concret, in urma incheierii si derularii contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost inregistrate in evidenta contabila cheltuieli deductibile in suma totala de 36.245.000 lei”.

sursa foto: bacau.net

590 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger