AcasăOldMAE, noi informatii despre romanii aflati in Nepal!

MAE, noi informatii despre romanii aflati in Nepal!

Oficialii Ministerului de Externe de la Bucuresti continua sa se intereseze de situatia romanilor aflati in Nepal, stat a carui capitala a fost devastata de cutremurul de sambata, urmat de o replica puternica, produsa in cursul acestei dimineti.

Astfel, conform celor mai recente informatii comunicate de catre reprezentantii MAE, in Nepal al fost identificati, in cursul acestei ultime zile a saptamanii, alti noua romani, fata de cei 19 despre care autoritarile aflasera pana in prezent. Conform datelor anuntate duminica la ora 18, conationalii aflati pe teritoriul statului asiatic zguduit de o miscare telurica de 7.8 grade pe Richter, urmata de mai multe replici, una de peste 6 grade pe Richter, sunt in afara pericolului. Asadar, MAE precizeaza ca „pe parcursul zilei de 26 aprilie 2015, au mai fost identificati inca 9 cetateni romani care de asemenea se afla inafara oricarui pericol. Astfel, bilantul cetatenilor romani localizati, contactati si care sunt in siguranta la acest moment este de 28 de persoane”.

Va amintim ca seismul violent de sambata, soldat cu peste 2.200 de decese si circa 4.600 de raniti, a fost urmat de o replica puternica, de 6.7 grade pe Richter, ce a avut loc duminica dimineata. Spitalele din capitala Kathmandu si din vecinatate sunt supraaglomerate, oamenii sunt ingroziti si se tem sa mai intre in case. Exista, insa, un numar foarte mare de persoane pe care miscarea telurica din ziua precedenta i-a lasat sub cerul liber, numarul imobilelor facute una cu pamantul fiind greu de estimat deocamdata. Eforturile echipelor de salvare, in speranta gasirii unor supravietuitori, nu contenesc. Din pacate, insa, bilantul victimelor creste de la o ora la alta, pe masura ce aceste cautari continua.

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger