AcasăOldMAE, precizari importante dupa cutremurul din Nepal!

MAE, precizari importante dupa cutremurul din Nepal!

Nu exista o confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui roman printre victime, anunta reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), in contextul seismului devastator care a provocat moartea a peste 800 de oameni.

Reprezentantii Diplomatiei Romane ofera si o serie de detalii in legatura cu romanii despre care au informatii ca se afla in Nepal ori in India, stat care, de asemenea, a fost afectat de cutremurul al carui epicentru a fost localizat in apropierea capitalei nepaleze Kathmandu.

Astfel, in conditiile in care cutremurul a atras si o avalansa pe Everest, lucru confirmat inclusiv de catre alpinistul Alex Gavan, pe contul sau de Facebook, asigurandu-i pe cunoscutii sai ca a scapat nevatamat, si dupa ce s-a vehiculat ca sunt patru alpinisti romani in zona, MAE explica faptul ca se incearca obtinerea cat mai multor informatii despre situatia lor.

„Misiunea diplomatica din India are in atentie situatia unui grup de alpinisti romani aflati intr-o expeditie in regiune, urmarindu-se cu prioritate contactarea acestora si stabilirea situatiei lor dupa producerea cutremurului”, precizeaza reprezentantii institutiei.

Mai mult, in Nepal se gasesc alti trei romani, doi dintre ei turisti, cu acestia din urma oficialii MAE reusind sa ia legatura, afland ca sunt bine. „Misiunea diplomatica a contactat telefonic doi cetateni romani care se afla in Nepal pentru un circuit turistic, care isi anuntasera prezenta in regiune, situatia acestora nefiind afectata de cutremur. Totodata, este in legatura cu familia din Romania a unui alt cetatean care se afla in regiunea afectata”.

Cu mentiunea ca reprezentantii diplomatici ai Romnaiei atat in capitala Indiei, New Dehli, cat si in Nepal, mentin legatura cu autoritatile locale, pentru a afla daca exista romani in vreun eventual pericol, avand in vedere ca operatiunile de salvare sunt in plina desfasurare, MAE precizeaza ca „pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetatenilor romani aflati in zona afectata si nici vreo confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime„.

Cel mai recent bilant al victimelor cutremurului violent care a zguduit Nepalul sambata indica faptul ca in jur de 800 de oameni au pierit in urma seismului. Din nefericire pentru locuitorii acestui stat, pe langa socul suferit in urma miscarii telurice deosebit de puternice ce a avut loc in urma cu cateva ore, oamenii au de infruntat si alte spaime, provocate de faptul ca pamantul continua sa se miste, replicile seismului de 7.8 grade fiind puternice.

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger