AcasăOldMAE, prima reactie dupa accidentul de tren din Germania

MAE, prima reactie dupa accidentul de tren din Germania

Coliziunea celor doua trenuri, de la Bad Aibling, soldata, din cate se stie pana la aceasta ora, cu cel putin patru morti si peste 100 de raniti a generat o prima reactie din partea ministerului condus de Lazar Comanescu, in sensul transmiterii unor mesaje adresate celor afectati de coliziunea feroviara de proportii.

Trebuie mentionat, insa, ca pana la aceasta ora nu se stie exact daca sunt si romani care au avut de suferit de pe urma coliziunii frontale dintre cele doua trenuri de pasageri.

In asteptarea unor precizari in acest sens, reprezentantii Ministerului de Externe (MAE) au transmis, in urma cu cateva minute, prin intermediul Twitter, doua mesaje – unul in germana, si celelalt in engleza – adresat poporului german. „Unsere Gedanken sind bei den Familien der Opfern und den Verletzten in diesem Zugunfall” („Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor si ale ranitilor din acest accident de tren”)”, suna unul dintre ele, in timp ce mesajul postat in engleza este urmatorul: „Sincere condolences to the German people. Our thoughts are with the victims’ families and with those injured in the train crash” („Sincere condoleante poporului german. Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor si catre persoanele ranite in accidentul de tren”).

Va reamintim ca trenurile de calatori s-au lovit la circa 60 de kilometri de Munchen. La fata locului s-au deplasat zeci de ambulante, elicoptere, dar si masini ale pompierilor, cu echipamente de descarcerare. La aceasta ora operatiunea de salvare -una de proportii- este in plina desfasurare.

sursa foto: Facebook/MAE

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger