AcasăOldMinistrul grec de Finante si-a anuntat demisia, dupa referendum

Ministrul grec de Finante si-a anuntat demisia, dupa referendum

In conditiile in care, conform rezultatelor oficiale, grecii au respins categoric masurile de austeritate propuse de catre creditorii internationali, inaintea incheierii unui nou acord, vital pentru situatia economica a statului, ministrul elen de Finante a anuntat, luni, intentia de a preda acest portofoliu pe care il detine in Executivul de la Atena.

Mai exact, Yanis Varoufakis a anuntat ca demisioneaza din guvernul condus de catre Alexei Tsipras. S-a intamplat la doar o zi de la desfasurarea referendumului al carui rezultat- desi unul doar consulativ – a fost consierat esential pentru viitorul statului elen in zona euro.

In ciuda faptului ca peste 61 % din grecii prezenti la vot ( proportia lor a fost de circa 62, 5-n.r) au respins masurile impuse de creditorii internationali – FMI, CE si BCE, premierul a anuntat ca autoritatile sunt gata sa se intoarca la masa negocierilor.

De altfel, luni,  cancelarul german si liderul francez urmeaza sa se intalneasca pentur a discuta in privinta rezultatelor referendumului din Grecia, desfasurat in ziua precedenta.

sursa foto: wikipedia

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger