AcasăOldNepal: 16 morti, sute de raniti si un alt seism, de 6.3...

Nepal: 16 morti, sute de raniti si un alt seism, de 6.3 grade, dupa cutremurul puternic de dimineata

Pamantul pare sa fie in continua miscare in Nepal, spre groaza locuitorilor acestui stat. Dupa ce in cursul diminetii s-a inregistrat un seism de 7. 3 grade, in statul greu incercat in utlimele saptamani, din punct de vedere al dezastrelor de natura seismica s-a mai produs un cutremur puternic.

Miscarea telurica in cauza, cel mai probabil o replica puternica a cutremurului initial, a avut 6.3 grade pe scara Richter, anunta seismologii americani, pe site-ul Institutului National de Geologie. Si aceasta ultima miscarea telurica a fost una de suprafata, producandu-se, asemeni cutremurului de 7.4 grade, la o adancime de doar 15 kilometri.

[youtube]V5Ub4cOLiik[/youtube]

In tot acest timp, echipele de salvare, dar si voluntarii au inceput o noua opreatiune contra cronometru de cautare a supravietuitorilor, mai exact a persoanelor despre care se crede ca ar fi ramas captive printre daramaturile cladirilor care s-au facut una cu pamantul, fiind puse la pamant de unda sesmica.

Pana la acest moemnt, din datele oferite de catre oficialii locali, citati de BBC, numarul deceselor a ajuns la 16, in timp ce cifa din dreptul ranitilor depaseste 800 de persoane. Insa, la fel cum s-a intamplat si dupa cutremurul de 7.8 grade, de pe 25 aprilie (soldat cu peste 8.000 de morti-n.r), temerile ca acest bilant va creste, pe masura ce trec orele, sporesc.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe diverse cladiri, din momentul producerii cutremurului si de la scurt timp dupa miscarea telurica infatiseaza groaza din privirile oamenilor, fuga lor din cladiri, in strada, in incercarea disperata de a nu fi prinsi in cladirile care s-ar putea darama, dar si modul in care incearca sa dea cat mai rapid de urma celor dragi, pentru a vedea ca sunt teferi.

[youtube]60TyaSXijq0[/youtube]

[youtube]09t93OaGsdA[/youtube]

[youtube]j6T0_PyflBk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger