AcasăOldNoi informatii despre cazul micutilor din Arges. MS: nu e vorba de...

Noi informatii despre cazul micutilor din Arges. MS: nu e vorba de un focar!

Dupa cum rezulta din cele mai recente date cu privire la situatia care a pus pe jar parintii mai ultor bebelusi si copii, de pe raza judetului Arges, oficialii din Ministerul Sanatatii nu trateaza situatia ca pe un focar epidemiologic.

Iar un subsecretar de stat din cadrul MS a explicat, joi dupa-amiaza, si care sunt considerentele pentru aceasta concluzie: micii pacienti provin din localitati diferite, au prezentat simptomatologie diversa si, mai mult decat atat, au fost moduri diferite de preparare a hranei copilasilor care au ajuns pe mana medicilor din doua spitale bucurestene, dupa ce, intr-o prima faza au fost vazuti de doctorii argeseni.

Este vorba despre Spitalul „Marie Curie”, unitate medicala destinata urgentelor pediatrice, dar si despre Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals”. Astfel, in ultimele zile specialistii de la aceste doua unitati medicale au primit 15 copii, transferati din diverse localitati ale judetului situat in sudul tarii, dupa cu a precizat Victor Strambu. Trei micuti au fost internati la „Matei Bals”, insa cei mai multi dintre ei, 12  prunci, au ajuns la „Marie Curie”. Din pacate unul dintre micii pacienti – o fetita de doar 11 luni- pierind, ca urmare ca, adusa in stare grava la acest spital, nu a putut fi salvata de medici. De altfel, din cate a confirmat MS inca de miercuri, copila a fost singura din randul celor care au ajuns in Capitala cu probleme de sanatate, care a avut in organism bacteria E-coli.

Dintre cazurile ramase in permanenta grija medicilor bucuresteni, trei au confirmare privind prezenta rotavirusului in organism, la pacientii de la „Marie Curie”, in timp la „Bals” sunt, pentru moment, doar doua astfel de confirmari. De asemenea, Strambu a explicat faptul ca sapte copii continua sa faca dializa peritoneala, in cazul lor fiind constatata o ameliorare a starii de sanatate.

Ancheta in acest caz e in plina desfasurare. Au fost prelevate probe din laptele praf pe care l-au consumat cei mici, urmand ca urmatoarele zile sa fie aflate rezultatele testelor. Totodata, s-au facut verificari si la spitalele care au tratat in prima faza, micutii ajunsi la Bucuresti.

sursa foto: ms.ro

author avatar
Cristina Stefan
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger