AcasăOldNoi probleme pentru Dorin Cocos: DNA l-a retinut in "dosarul Bica-2", in...

Noi probleme pentru Dorin Cocos: DNA l-a retinut in „dosarul Bica-2”, in care e cercetat si fiul sau

Afaceristul, chemat vineri la sediul DNA, a fost informat de catre procurorii anticoruptie ca pe numele sau s-a pus in miscare actiunea penala intr-un nou dosar, respectiv in cel in care recent s-a decis si retinerea pentru 24 de ore a fiului sau, Alin.

Dorin Cocos

DNA anunta, intr-un comunicat, ca Dorin Cocos a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta si dare de mita, in dosarul cunoscut in presa deja drept „Bica 2”, fiind disjuns din cel in care fusese initial cercetata fosta sefa a DIICOT. Mai mult, procurorii precizeaza ca omul de afaceri va fi prezentat magistratilor Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, in cursul acestei zile, alaturi de fiul sau, Alin Cocos, precum si de Alina Bica, Adriean Videanu, si Ionut Florian Mihailescu, in cazul tututor DNA cerand arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Va amintim ca, in timp ce Alin Cocos, Adriean Videanu si Mihailescu au fost retinuti de procurori pentru 24 de ore, Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul Microsoft, in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, in timp ce Alina Bica, in calitate de fosta membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, este arestata prevetiv intr-un alt dosar, fiind acuzata de fapte de coruptie.

In acest nou dosar, procurorii DNA o acuza pe Alina Bica de luare de “mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si favorizarea faptuitorului”.

Cat priveste acuzatiile care i se aduc lui Dorin Cocos, in noul dosar in care este cercetat, procurorii DNA precizeaza ca este vorba, printre altele, despre faptul ca afaceristul i-ar fi dat fostei sefe a DIICOT un teren in Snagov.

Iata ce spun, mai exact, procurorii:

„In ordonanta de retinere a inculpatului COCOS DORIN se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie 2011 – 2012, inculpatul Cocos Dorin a promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totala de 16 milioane euro, in transe, in schimbul influentei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela si Diacomatu Sergiu (trimis in judecata in alt dosar) pentru asigurarea solutionarii a doua dosare de despagubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren in suprafata peste 13 hectare a fost stabilita la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea solutionarii dosarului de despagubire cu numarul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocos Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 metri patrati, inculpatei Bica Alina Mihaela”.

203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger