AcasăOldO noua schimbare la Parchetul General: ce a decis procurorul general interimar!

O noua schimbare la Parchetul General: ce a decis procurorul general interimar!

Procurorul general adjunct Bogdan Licu are de tras ponoase de pe urma doctoratului

La aproximativ o saptamana de cand Tiberiu Nitu isi anuntase decizia de a renunta la prima functie in cadrul Parchetului General, conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PIICJ) fiind asigurata, in tot acest interval, de catre prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, si acesta din urma a decis sa faca un pas inapoi.

Licu

Si anume, a decis sa nu mai coordoneze Sectia de Urmarire Penala, din cadrul PICCJ, in aceasta postura fiind imputernicit adjunctul procurorului general, Codrut Olaru, din cate anunta, luni, Romania TV. Acesta din urma este, dupa cum isi amintesc foarte multi, fost procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – DIICOT- structura aflata sub umbrela Ministerului Public.

(foto: b1.ro)

Acelasi Olaru a fost, de altfel, si cel care a semnat cererea DNA trimisa PICCJ, in cazul lui Gabriel Oprea, respectiv cererea prin care se solicita Senatului incuviintarea urmaririi penale a fpstului ministru de Interne. Totul dupa ce, atat Nitu, cat si Licu au decis sa se abtina in aceasta privinta, primul ca urmare a fapului ca era vizat de mentiuni ale procurorilor in dosarul aflat in ancheta, iar celalalt pentur ca fostul vicepremier ii fusese coordonator al tezei de doctorat.

sursa foto: mpublic.ro

428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger