AcasăOldProiectil descoperit in apropierea Palatului Parlamentului

Proiectil descoperit in apropierea Palatului Parlamentului

Alerta, miercuri la pranz, in zona Palatului Parlamentului, dupa ce in apropierea cladirii a fost gasit un proiectil.

UPDATE 2 – Este vorba despre un proiectil exploziv cu focos, de calibru 100 mm, ce va fi dus la Unitatea Speciala de Interventie de la Ciolpani, pentru a fi distrus.

Spaecialistii au luat la puricat zona, pentru a vedea daca mai sunt si alte proiectile cu risc. „Echipa de pirotehnisti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au verificat intreaga zona, fara a fi identificate alte elemente de munitie. Totodata, verificarile au vizat identificarea si a altor stari de potential pericol si s-au luat masurile necesare, conform procedurilor standard”, anunta MAI, intr-un comunicat.

UPDATE 1- La scurt timp dupa ce a fost anuntat incidentul, circulatia rutiera in zona respectiva a fost restrictionata. Obuzul a fost ridicat si urmeaza sa fie dus de specialisti intr-un poligon, pentru a fi detonat.

Obuzul a fost descoperit de mai multi muncitori care lucrau la santierul din aproierea Palatului Parlamentului. Realizand pericolul, oamenii au sunat imediat la 112, cerand ajutorul specialistilor.

La fata locului au ajuns pirotehnistii, care au izolat perimetrul in care a fost gasit proiectilul, pentru a inlatura potentialul pericol.

Se pare ca ar fi vorba despre un obuz datand din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Sursa foto: ebotosani.net

427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger