AcasăOldOfiter de la politia de frontiera Botosani, trimis in judecata pentru abuz...

Ofiter de la politia de frontiera Botosani, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Barbatul a fost actionat in judecata, in stare de libertate, in urma unei decizii a procurorilor anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Suceava.

Marcel Badasca este acuzat de DNA de abuz in serviciu „daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, pentru ca, in calitate de sef al Sectorului Politiei de Froniera Romanesti, din judetul Botosani, ar fi dat dispozitii subordonatilor, in conditiile in care s-ar fi aflat in concediu de ohihna, perioada in care atributiile sale fusesera preluate de o alta persoana. Faptele de care este acuzat barbatul dateaza de acum aproximativ doi ani, mai exact din noaptea de 15/16 octombrie 2012, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie sustin, in rechizitoriu, ca Badasca „a incalcat prevederile legale ce reglementeaza activitatea de depistare, ridicare si examinare criminalistica a tigaretelor provenite din fapte de contrabanda, precum si reglementarile interne care interzic unui ofiter sa coordoneze activitati in teren, atat timp cat este in concediu de odihna, la comanda sectorului de frontiera fiind imputernicita alta persoana”.

Mai exact, reprezentantii DNA Suceava afirma ca „fara sa-si anunte superiorii, inculpatul a dat ordine clare si dispozitii ferme subordonatilor sai de a scoate ilegal, din camera de corpuri delicte a unitatii, inainte de numarare, fotografiere si examinare criminalistica, 4 saci din rafie insumand 1.244 pachete cu tigari, introduse ilegal in tara in aceeasi noapte, de care, ulterior, a dispus in interes personal”. Paguba adusa statului in acest caz ar fi, sustine aceeasi sursa, de 13.295 lei.

Dosarul in care este cercetat ofiterul de la politia de frontiera a fost trimis spre judecare Tribunalului Botosani, cu propunere ca acesta sa fie pasat sub control judiciar, pe o durata de 80 de zile, incepand de miercuri.

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger