AcasăOldOlimpicii romani la chimie, primii in Europa! Au castigat patru medalii la...

Olimpicii romani la chimie, primii in Europa! Au castigat patru medalii la Baku

Nu doar matematica, informatica, fizica sau geografia le aduc rezultate spectaculoase elevilor romani care participa – chiar si in vacanta de vara – la olimpiade in afara tarii, ci si chimia cu ale sale forule complicate si reactii complexe!

De aceasta data, in competia internationala desfasurata in capitala afgana si incheiata chiar in cursul acestei zile, olimpicii romani au obtinut un rezultat cu adevarat laudabil: locul 1 in Europa si sase in lume, intr-un clasament neoficial, citat de Ministerul Educatiei.

Asadar, cea de-a 47-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, de la Baku, s-a incheiat cu doua medalii de aur si cate una de argint si bronz in dreptul elevilor romani.

Cele mai bune rezultate- care le-au adus aurul- le-au obtinut doi liceeni din Targu Jiu si, respectiv, Bucuresti. Este vorba despre Dumitru calugaru, elev in ultimul an la Colegiul National „Tudir Vladimirescu” din Targu Jiu si Andrei Iliescu, de asemenea elev in clasa a XII-a, dar la Liceul International de Informatica din Capitala.

Alte doua medalii importante in palmaresul echipei romanesti au fost obtinute de catre constanteanul Paul Haidu-Gerea, de la Colegiul National „Mircea cel Batran”, care revine in tara avand la gat o medalie de argint, dar si de bucuresteanul Vlad Mihai Mandric, care invata in clasa a XII-a la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti.

sursa foto: buletindecarei.ro

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger