AcasăOldOperatiunile de salvare continua in China, la o zi dupa cutremur: bilantul...

Operatiunile de salvare continua in China, la o zi dupa cutremur: bilantul dezastrului se apropie de 400 de morti (VIDEO)

Echipele de salvare – formate din medici si soldati- continua sa caute victime prinse sub cladirile care s-au facut una cu pamantul, in urma cutremurului de 6.1 grade care s-a produs duminica, in China.

Cateva mii de case s-au prabusit in provincia Yunnan, situata in sud-vestul Chinei, prinzand sub ruine persoanele care nu au apucat sa se fereasca din calea pericolului. Pana la aceasta ora, au fost confirmate, informeaza presa locala, peste 380 de decese, iar despre numarul ranitilor se vechiculeaza ca ar depasi 2.000. Exista, insa, temeri ca inca sunt persoane ramase sub constructiile care s-au prabusit in urma dezastrului.

Cutremurul de duminica a avut mai multe replici, sporind teama in randul oamenilor, in special al celor cu locuintele puternic afectate de miscarea telurica de 6. 1 grade pe scara Richter, inregistrata la o adancime de doar 10 kilometri. Chinezii ramasi fara case pot apela la adaposturi temporare, puse la dispozitie de autoritatile locale, in incercarea de a-i ajuta pe cei aflati in dificultate.

[youtube]xXLKlhfjaAM[/youtube]

[youtube]prpTWTFBInk[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger