AcasăOldOpt romani si-au gasit sfarsitul in urma cutremurului din Italia

Opt romani si-au gasit sfarsitul in urma cutremurului din Italia

Din pacate, continua sa apara vesti triste despre soarta unor conationali aflati in Italia, stat puternic afectat de cutremurul de miercuri. Mai exact despre alti romani care au cazut victime puterii naturii.

Din cate s-a anuntat din directia Ministerului de Externe, in urma cu foarte scurta vreme, s-a confirmat decesul altor doi romani, urmare a seismului care a zguduit Italia, la mijlocul acestei saptamani. Sunt, asadar, opt romani pe lista celor peste 260 de oameni ale caror vieti au fost rapite de miscarea telurica din 24 august.

Totodata, sunt cinci compatrioti raniti, toti aflati in unitati medicale, sub supravegherea specialistilor. Numarul persoanelor de origine romana date disparute a crescut, insa, de la 17 la 19. „Demersurile pentru identificarea acestora sunt in derulare, verificarile efectuandu-se in permanenta coordonare cu autoritatile italiene competente”, se mentioneaza in comunicatul MAE.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta consulara sau vreti sa va interesati de soarta unor cunoscuti, dupa cutremurul din Italia, aveti la dispozitie urmatoarele numere de telefon, de la Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56 si de la Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apeluri despre care MAE anunta ca sunt redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Va reamintim faptul ca seismul din Italia a fost unul de suprafata, de aici si numarul mare de cladiri afectate, sub ruinele carora au ramas captive multe persoane. Din pacate, desi cateva sute au fost salvate, inclusiv o fetita care a rezistat 17 ore sub daramaturi, numarul celor care reusesc sa supravietuiasca in conditii vitrege, odata cu trecerea orelor, este tot mai mic. Chiar si asa, operatiunile de cautare a persoanelor disparute sunt in pline desfasurare, la ele participand atat pompieri si salvatori, cat si multi voluntari

[youtube]Ct-ZSXTvOVo[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger