AcasăOldPerchezitie la Penitenciarul Craiova, la un detinut care se dadea procuror si...

Perchezitie la Penitenciarul Craiova, la un detinut care se dadea procuror si insela oameni, prin telefon!

Oamenii legii fac, miercuri, cercetari la Penitenciarul Craiova, unde se afla inchis un barbat despre care au indicii ca ar fi inselat mai multe persoane, prin intermediul telefonului mobil, pretinzand ca ar fi procuror.

A crezut ca a gasit o metoda simpla pentru a pacali diverse persoane si sa se aleaga cu credit pe cartele de telefonie mobila, insa nu a fost deloc asa! Politistii i-au dat de urma si au deschis un dosar penal in acest caz. In continuarea cercetarilor, reprezentantii Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Botosani, beneficiind de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au descins, miercuri, la penitenciarul amintit, pentru a face o perchezitie in aceasta cauza penala, initiata in cazul unui barbat aflat in detentie. Acesta este banuit ca ar fi comis mai multe inselaciuni prin telefon, in decursul lunii august.

A apelat administratori de firma, invocand diverse erori

Mai exact, in baza cercetarilor efectuate pana la acest moment, oamenii legii suspecteaza faptul ca barbatul ar fi apelat telefonic administratori si gestionari ai unor societati comerciale, prezentandu-se ca „procuror D.I.I.C.O.T.”. „Politistii urmaresc identificarea si ridicarea oricaror mijloace utile in probarea activitatii infractionale a persoanei in cauza. (…) Sub pretextul ca au aparut erori de functionare ale sistemelor de incarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila sau ca s-au pus in vanzare cartele de reincarcare ale caror coduri sunt eronate sau sunt false, barbatul ar fi solicitat partilor vatamate sa tasteze unele coduri de incarcare telefonica pe aparatele Pay-Point sau sa razuiasca codurile de pe cartele si sa le comunice telefonic, spre a fi verificate”, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Botosani.

Astfel, detinutul ar fi reusit sa obtina coduri de reincarcare ale unor cartele telefonice din diferite retele de telefonie mobila, pe care apoi le-ar fi valorificat in scop personal. Ancheta in acest caz continua.

Sursa foto: oradedolj.oradestiri.ro

278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger