AcasăOldPerchezitii in Bucuresti si alte doua judete, la suspecti de evaziune fiscala:...

Perchezitii in Bucuresti si alte doua judete, la suspecti de evaziune fiscala: Prejudiciu de circa 6.000.000 de euro

Politistii din Capitala, dar si din alte doua judete din tara au descins, joi dimineata, la 37 de adrese. Se fac cercetari la locuintele membrilor unei grupari suspectate de evaziune fiscala, intr-un caz in care, sustin oamenii legii, prejudiciul s-ar ridica la aproape sase milioane de euro.

IGPR precizeaza ca actiunea la care participa peste 200 de politisti beneficiaza de suportul DIPI, iar cercetarile sunt parte dintr-un dosar penal aflat in instrumentarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Oamenii legii vor pune in executare 35 de mandate de aducere, urmand ca persoanele in cauza sa fie duse la audieri.

IGPR precizeaza ca actiunea la care participa peste 200 de politisti – atat agenti specializati in investigarea fraudelor din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor, din cadurl IGPR, cat si de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Ilfov, Arges, Iasi si ai D.G.P.M.B., sprijiniti de 27 de echipaje de interventie rapida. Politistii beneficiaza de suportul DIPI, iar cercetarile sunt parte dintr-un dosar penal aflat in instrumentarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Oamenii legii vor pune in executare 35 de mandate de aducere, urmand ca persoanele in cauza sa fie duse la audieri.

Persoanele la domiciliile carora se fac aceste perchezitii sunt acuzate de evaziune fiscala.”Din cercetari a reiesit ca membrii gruparii ar fi achizitionat metale inalt aliate din Italia, Olanda, Polonia si Cehia, in valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piata interna, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectat, ar fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de marfuri de la mai multe firme tip fantoma, generatoare de T.V.A. deductibila, compensand astfel T.V.A. colectata la vanzare”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Oamenii legii au indicii ca acestia ar fi distrus documentele contabile, pentru a ascunde aceste activitati. „Pentru a-si descarca stocul de marfa achizitionat fictiv de la firmele fantoma, membrii retelei ar fi facut livrari fictive catre societati comerciale din Bulgaria controlate prin interpusi. De asemenea, pentru ascunderea activitatilor ilicite, persoanele in cauza ar fi cesionat fictiv partile sociale detinute la societatile comerciale folosite in activitatile infractionale si ar fi distrus documentele contabile”, precizeaza susrsa citata.

Prejudiciul cauzat de aceasta grupare se ridica, sustin politistii, la circa 6.000.000 de euro.

272 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger