AcasăOldPonta a discutat cu vicepremierul despre situatia din nordul tarii. Oprea a...

Ponta a discutat cu vicepremierul despre situatia din nordul tarii. Oprea a dispus primele masuri

In conditiile in care mai multe rauri ce strabat trei judete din nordul tarii – Salaj, Satu Mare si Maramures- se afla, de dimineata incepand, sub COD ROSU, atentionare de risc major de inundatii, Gabriel oprea, vicepremierul pentru siguranta nationala, a cerut autoritatilor locale sa mearga pe teren pentru a evalua efectele furiei naturii si ce masuri se pot lua pentru a ajuta locuitorii afectati de apele iesite din matca.

De altfel, seful Guvernului a anuntat, inainte de inceputul sedintei saptamanale de Guvern, ca a vorbit cu ministrul de Interne despre situatia din nordul Romaniei, unde, pe langa cele trei judete aflate sub COD ROSU, sunt si alte judete sub atentionari COD PORTOCALIU si GALBEN de inundatii, cerandu-i acestuia din urma sa ia masuri pentur a se limita pagubele materiale. „Am vorbit cu vicepremierul Gabriel Oprea despre situatia din nordul tarii si m-a informat despre toate masurile pe care le-a luat pentru a înlatura efectele inundatiilor, pentru a interveni cu tot ceea ce se poate”.

In acest sens, din datele anunatte de catre MAI intr-un comunicat, Oprea le-a cerut deja atat prefectilor judetelor afectate de avertizarile hidrologilor, precum si sefilor structurilor pentru situatii de urgenta din zonele respective sa mearga pe teren, pentur a ajuta populatia.

Astfel, din datele anuntate de catre reprezentantii Ministerului de Interne, la scurta vreme de cat hidrologii au emis avertizarile „au fost activate grupele operative ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta din cele trei judete aflate sub Cod Rosu si s-a trecut la aplicarea masurilor de ridicare a capacitatii operationale”.

Concret, peste 800 de pompieri, ajutati de polisti si jandarmi, actioneaza pe teren, in cele trei judete aflate sub incidenta codului a carui culoare indica, se stie, cel mai ridicat nivel de risc de inundatii.

Va amintim ca Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor a emis Cod Rosu de inundatii pentru bazinele Maja (judetul Satu Mare si Salaj), Salaj (judetele Salaj si Maramures) si Barsau (judetul Maramures), valabil pana la ora 14.00, Cod Portocaliu pentru bazinele hidrografice din judetele, Maramures, Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrita Nasaud si Salaj valabil pana astazi la ora 14.00, precum si Codul Galben pentru judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Salaj si Mures, valabil pana astazi la ora 23.00.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger