AcasăOldPrim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, retinut pentru 24...

Prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, retinut pentru 24 de ore

Zi grea pentru un reprezentant al legii. Constantin Balaban, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, a fost instiintat de catre procurorii DNA ca pe numele sau a fost pusa in miscare actiunea penala. Totodata, legiuitorul a fost retinut pentru 24 de ore, incepand cu primele ore ale zilei de vineri.

De altfel, tot in cursul zilei de vineri va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Astfel, procurorii anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a prim procurorului din Macin, pentru „efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals in declaratii, in forma continuata (7 acte materiale), santaj, luare de mita, favorizarea faptuitorului”.

In aceeasi cauza, procurorii DNA au dispus plasarea sub control judiciar a unui grefier din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, mai precis a Alexandrinei Jijileanu, acuzata de complicitate la dare si luare de mita, complicitate la „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, precum si de favorizarea faptuitorului.

In ordonanta intocmita de catre procurori, DNA noteaza, printre altele,  faptul ca s-a constatat faptul ca „in intervalul 23 iulie 2007-04 martie 2015, inculpatul Balaban Constantin a administrat, in fapt, o societate comerciala ce avea ca asociat unic si administrator pe sotia sa, sens in care s-a implicat direct in gestionarea relatiilor comerciale cu alte firme, in legatura cu:- obtinerea de contracte comerciale, – colectarea sumelor de bani cuvenite societatii in urma desfasurarii activitatii comerciale, – asigurarea logistica a celor doua autocamioane si a celor doua semiremorci detinute de societate, – organizarea contabilitati primare a societatii, – gestionarea resurselor umane, – reprezentarea societatii in contact cu autoritatile fiscale de control”.

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger