AcasăOldPrimar din Giurgiu, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Primar din Giurgiu, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Edilul unei comune din judetul Giurgiu a fost trimis in judecata, vineri, de cater procurorii DNA. Primarul este acuzat de trafic de influenta.

Alin-Banica Stanciu, edilul din izvoarele, Giurgiu, va fi actionat in instanta in stare de arest preventiv. Procurorii anticoruptie il acuza ca, in cursul anului trecut, ar fi pretins 200.00 de euro de la o persoana. Reprezentantii DNA sustin ca primarul ar fi si primit 50.000 de euro, echivalentul unei prime transe din suma pretinsa de la persoana respectiva, care l-a si denuntat la DNA. Stanciu i-ar fi promis acesteia din urma ca va interveni la reprezentanti din cadrul ANAF.

Mai precis, conform rechizitoriului intocmit in acest dosar, procurorii anticoruptie il acuza pe primarul din Izvoarele ca ar fi pretins „ca va interveni la persoane cu putere de decizie din cadrul Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, in scopul exonerarii unei societati comerciale de plata obligatiilor fixate in sarcina acesteia, urmare a unui control efectuat de aceasta institutie”.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Giurgiu, cu propunerea de mentinere a masurilor asiguratorii (procurorii au pus sechestru asigurator pe doua masini ale edilului pentru recuperarea sumei de 50.000 de euro -n.r) si preventive dispuse in aceasta cauza.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger