AcasăOldPrimarul Bacaului, Romeo Stavarache, trimis in judecata pentru tentativa la abuz in...

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, trimis in judecata pentru tentativa la abuz in serviciu

Stavarache a fost trimis in judecata, joi, de catre procurorii DNA Bacau, fiind acuzat de tentativa de abuz in serviciu. In acelasi caz au fost trimise in judecata alte doua persoane. Este vorba de un dosar privind repartizarea unei locuinte sociale in orasul amintit.

Romeo Stavarache

Atat edilul bacauan, cat si Gheorghe Muntianu, la data demararii anchetei sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei locale, dar si Gavril Pircu, la data consemnarii faptelor din dosar director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei Bacau, in prezent sef serviciu la Serviciul Patrimoniu, sunt acuzati de tentativa la abuz in serviciu.

„In perioada 2006-2009, inculpatii Stavarache Romeo, in calitate de primar al municipiului Bacau, Muntianu Gheorghe, sef serviciu la Serviciul administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari si Pircu Gavril, director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei municipiului Bacau, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, au repartizat in mod nelegal o locuinta din fondul locativ de stat inculpatului Muntianu Gheorghe in vederea inchirierii si, ulterior, a achizitionarii acesteia. Indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu ar fi avut ca rezultat obtinerea, de catre inculpatul Muntianu Gheorghe, a unui avantaj patrimonial, respectiv un apartament de doua camere situat in Bacau”, sustin reprezentantii DNA.

Mai exact, procurorii il acuza pe Gheorghe Muntianu ca initial ar fi facut o cerere de repartizare a unei locuinte sociale, din fondul primariei.  Apoi, sustin oamenii legii, acesta si-ar fi repartizat un apartament cu doua camere in Bacau, pe care ar fi intentionat sa il inchirieze, iar apoi sa il cumpere la un „pret derizoriu”. „Concret, la data de 13 iunie 2008, a intocmit si semnat documentul prin care si-a repartizat, in vederea inchirierii, un apartament compus din 2 camere situat in Bacau, locuinta din fondul locativ de stat. Aceasta, in conditiile in care, Comisia sociala nu intocmise ordinea de prioritate a solicitantilor de locuinte si in lipsa unei hotarâri a Consiliului Local Bacau prin care sa-i fie repartizata o locuinta sociala sau din fondul locativ de stat. La aceeasi data, si-a verificat propria cerere prin care solicita repartizarea unei locuinte, confirmand ca indeplineste conditiile legale pentru a fi aprobata, in imprejurarile in care, la cerere, nu erau atasate documente care sa ateste venitul obtinut si, mai mult, nu indeplinea conditia de venit pentru accesul la locuinta sociala sau din fondul locativ de stat, prevazuta de lege. In aceeasi zi, in calitate de director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei municipiului Bacau, Pircu Gavril a semnat pentru subalternului sau, inculpatul Muntianu Gheorghe, repartitia apartamentului sus mentionat, iar Stavarache Romeo, in calitate de primar al municipiului Bacau a aprobat-o„, precizeaza procurorii, adaugand ca locuinta in cauza nu a mai fost cumparata, urmare a declansarii cercetarilor in cauza.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger