AcasăOldPrimarul din Ploiesti, arestat preventiv. Badescu: "Este incredibil"

Primarul din Ploiesti, arestat preventiv. Badescu: „Este incredibil”

Iulian Badescu a aflat, miercuri, ca judecatorii au decis sa il trimita pentru 30 de zile in arest preventiv.

Edilul ploiestean, pe care procurorii anticoruptie il acuza de abuz in serviciu si luare de mita a fost arestat pentru 30 de zile, ca urmare a unei decizii a magistratilor Tribunalului Prahova, in fata carora a fost prezentat Iulian Badescu.

La iesirea de la sedinta de judecata, in urma careia magistratii au dispus arestarea sa preventiva, Badescu a facut cateva declaratii. „Eu, ca primar, sunt considerat pericol public. (…) Pana acum nu s-a descoperit acest abuz in serviciu (…) Este incredibil. Nu-mi explic cum se intampla asa ceva. Probabil ca domnii procurori pun presiune si se asteapta de la mine sa spun ceva despre cineva. Nu vor primi asa ceva„, a sustinut edilul ploiestean.

Primarul social-democrat al orasului prahovean fusese retinut, marti, de DNA, pentru 24 de ore. Insa in cursul noptii i s-a facut rau, astfel ca a fost dus din centrul de retinere la spital, pentru ca medicii sa ii acorde ingrijiri. De altfel, miercuri in jurul pranzului, cand a fost adus la tribunal, pentru ca judecatorii sa analizeze cererea DNA-Ploiesti in cazul sau, Badescu a coborat dintr-o ambulanta.

Edilul din Ploiesti este acuzat intr-un dosar ce are legatura cu acordarea unei sume de bani clubului Petrolul, drept recompensa pentru anumite performante sportive. „O aberatie”, a catalogat Badescu, marti, acuzatiile care i se aduc.

sursa foto: observatorulph.ro

author avatar
Cristina Stefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger