AcasăOldPrimarul din Selimbar, retinut de procurori

Primarul din Selimbar, retinut de procurori

UPDATE: Edilul Maricuta a fost retinut. Procurorii mentioneaza, intr-un comunicat remis presei in urma cu scurt timp, faptul ca primarul din Selimbar este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, in forma continuata, luare de mita si spalare de bani in forma instigarii.

O masura similara a fost luata si in cazul Elenei Scumpu (fosta Necsuleu), femeia fiind acuzata de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, in forma continuata si luare de mita.

Din precizarile proicurorilor, continute de ordonanta de retinere, rezulta ca „incepand cu anul 2000, inculpatul Maricuta Ioan Daniel, in calitate de primar al comunei Selimbar, judetul Sibiu, a constituit impreuna cu inculpata Scumpu Elena si alte doua persoane, o grupare infractionala ce avea ca scop dobandirea unor terenuri cu valoare de piata mare, situate pe raza comunei mentionate, prin incalcarea dispozitiilor legale si prin nesocotirea drepturilor legale ale altor persoane”, dar si ca primarul ar fi fost liderul acestui grup.

„Avand in vedere functiile pe care le ocupau in cadrul acestei comisii si relatiile de incredere existente intre acestia, cei patru membri ai grupului au hotarat sa nesocoteasca drepturile legale ale persoanelor care depusesera cereri pentru reconstituirea sau constituirea dreptului de proprietate si astfel sa solutioneze favorabil doar acele cereri pentru care persoane interpuse detineau procuri de vanzare sau care, prin manopere dolosive, acceptau direct vanzarea catre persoanele indicate de membrii grupului infractional”, mai mentioneaza procurorii, in respectivul comunicat.

Edilul din Selimbar urmeaza sa fie dus, joi, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva. Magistratii de la Tribunalului Alba vor judeca aceasta propunere.

–-

O informatie venita miercuri dupa-amiaza indica faptul ca primarul localitatii sibiene Selimbar ar fi fost retinut de catre procurorii anticoruptie.

Potrivit Digi24, Daniel Maricuta ar fi acuzat de coruptie, masura in cazul sau fiind luata de catre procurorii DNA Alba, la finele unor audieri la care a fost prezent, in cursul acestei zile, edilul comunei sibiene aflat, in prezent, la cel de-al patrulea mandat.

Trebuie precizat ca barbatul a mai fost audiat, la mijlocul lunii trecute, la DNA, in privinta unor terenuri, in conditiile in care procurorii facusera perchezitii inclusiv la sediul primariei din Selimbar.

sursa foto: oradesibiu.ro

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger