AcasăOldPrimarul din Tulcea, Constantin Hogea, retinut. Sotia lui, cercetata sub control judiciar

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, retinut. Sotia lui, cercetata sub control judiciar

Probleme pentru familia actualului primar din Tulcea. Edilul a primit o veste grea, la finele audierilor de joi, de la sediul DNA. Dupa discutiile cu procurorii, Constantin Hogea a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca vineri sa fie prezentat instantei, respectiv Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In tot acest timp, sotia sa se afla sub control judiciar, pe o perioada de 60 de zile.

Dupa ce joi au facut verificari atat la sediul primariei din Tulcea, cat si la locuinta edilului, dar si la sediile unor firme, intr-un dosar in care au suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie, procurorii DNA au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a primarului municipiului.

Hogea, care exercita, la aceasta data, cel de-al treilea mandat consecutiv in fruntea orasului Tulcea, este cercetat pentru luare de mita si „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata”.

In acelasi dosar a mai fost retinut si un administrator de firma, acuzat de dare de mita.

Totodata, din cele anuntate, vineri, de catre procurorii DNA, intr-un comunicat, in aceeasi cauza sunt cercetate, dar sub control judiciar, alte trei persoane, printre care si sotia primarului tulcean, Valeria Hogea, suspectata de complicitate la luare de mita, dar si de „complicitate la efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata”.

sursa foto: info-sud-est.ro

author avatar
Cristina Stefan
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger