AcasăOldPrimele declaratii ale patronului fabricii de lactate din Arges: Nu am vrut...

Primele declaratii ale patronului fabricii de lactate din Arges: Nu am vrut sa fac rau cuiva/Imi este greu sa spun ce este

Problemele constatate de autoritatile care au preluat probe de la produse lactate din Arges si Dolj si care au ajuns la urechile opiniei publice odata ce primele concluzii ale verificarilor au fost anuntate, in prima zi a spatamanii, au cazut ca un trasnet pe capul patronului fabricii de Lactate Bradet, firma al carei nume a fost anuntat, deunazi, chiar de catre ministrul Agriculturii, in dreptul unitatii la care s-au gasit 25 de kilograme de branza de vaci cu suspiciuni de contaminare cu E-coli.

Pus in fata situatiei nedorite pentru orice afacerist, administratorul fabricii de lactate din Curtea de Arges a sustinut, marti, intr-o conferinta de presa, faptul ca fabrica sa utilizeaza o tehnologie moderna si a asigurat ca personalul a fost instruit din punct de vedere al respectarii normelor sanitare. „Ne facem datoria cu responsabilitate (…) implicarea mea si a familiei mele este maxima (…) in niciun caz nu am vrut sa fac rau cuiva (…) sunt convins ca am luat toate masurile pentru a evita orice contaminare cu un germene (…) din pacate au aparut aceste speculatii (…) Imi este greu sa spun ce este”, a explicat barbatul, care a insistat ca avand in vedere ca sunt analize partiale, nu poate fi trasa o concluzie definitiva, dar si ca fabrica nu a fost inchisa, ci doar sectia de branzeturi, pentru o procedura suplimentara de sterilizare.

Totodata, patronul unitatii respective a mai precizat ca au fost trimise noi probe de apa la testare, mai ales ca in opinia sa este posibil ca problemele sa fi aparut tocmai de la acest nivel. „Singura contaminare din punctul meu de vedere este fie de la apa (…) sursa de apa este sursa localitatii Bradet (…) din reteaua publica”, a mai precizat afaceristul, asigurand ca „toate buletinele noastre sunt in regula”.

„Oamenii imi spun ca aceasta bacterie traieste peste tot. Nu te poti feri de ea”, a mai punctat Badea, cu mentiunea ca fabrica aduce lapte de la „ferme mari” din Arges si Dolj, si nu de la particulari, tocmai din ratiuni de igiena. Chiar si asa, pana la lamurirea situatiei, afaceristul a anuntat ca nu mai mai face produse, dar si ca asteapta „rezultate sigure” ale anchetei. „Nu vrem sa punem vreun pic siguranta copiilor sau al altcuiva in pericol”, a sustinut patronul fabricii mentionate.

„Nu vreau sa fac speculatii”

Argeseanul s-a ferit sa faca acuzatii sau sa arate cu degetul in directia altor competitori de pe piata de profil. „Nu vreau sa fac speculatii, cum altii au facut catre noi (…) nu vreau sa arat cu degetul- da, domne, este o conspiratie impotriva noastra”, a punctat Badea, afaceristul adaugand ca „nu toti acesti copii au mancat produse de la noi”.

Nu putini au fost cei care au remarcat ca omul a avut vocea gatuita si lacrimi in ochi de mai multe ori pe parcursul conferintei, mai ales ca s-a declarat sceptic in privinta viitorului afacerii sale, urmare a acestui subiect. „Nu cred ca se poate reabilita fabrica”, a marturisit Marius Badea.

Deunazi, ANSVSA anunta, intr-un comunicat, faptul ca dintre cele 194 de esantioane analizate pana luni, „a fost depistata prezenta Escherichia Coli, serogrupul O 26, la: proba de pui (spate cu gat) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (apartinator) implicate in ancheta Ministerului Sanatatii. Carnea provenea de la pasari din gospodaria persoanei respective (judetul Bacau)” si la „probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg branza proaspata de vaci, produsa de o unitate de prelucrare a laptelui din judetul Arges”, dar si ca „in urma confirmarii prezentei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unitatii, pentru verificari. Datele rezultate in urma verificarilor arata ca lotul respectiv de branza a fost de 25 de kg, produsa in data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regasita la producator sau la comercializare”.

sursa foto: copilul.ro

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger